miercuri, 29 mai, 2024

Australian Open s-ar putea juca în China! De ce s-ar putea ajunge într-o asemenea situație

Australian Open urmează să debuteze pe data de 16 ianuarie 2023, dar ar putea fi ultimul care s-ar juca în Australia, putând fi mutat în China. Situația este una foarte complicată pentru organizatorii turneului pentru că au deficite extrem de mari din punct de vedere financiar.

Unul dintre cele mai importante turnee de profil din lume se vede în imposibilitatea de a mai avea loc în țara care l-a debutat. Australian Open s-ar putea muta după ce organizatorii au anunțat că au rămas fără bani.

Australian Open s-ar putea juca în China, în viitor

Craig Tiley, directorul de la Australian Open a anunțat faptul că celebrul turneu s-ar putea muta în China pentru că organizatorii au rămas fără surse de finanțare. Totul s-ar datora COVID-19, pandemie ce a dus la o scădere a veniturilor. Fondurile de rezervă în valoare de 80 de milioane de dolari s-au evaporat pentru că timp de doi ani, din cauza pandemiei, a fost limitat numărul de turiști şi de spectatori. Același director a declarat că în acest sens au fost primite două oferte de găzduire a turneului, una din Sydney și un din Beijing:

În anul 2010, Sydney și Shanghai s-au arătat interesate să organizeze turneul de la Australian Open. Capitalul privat știe că în vremurile bune afacerile merg foarte bine și de aceea au dorit să găzduiască competiția. S-a ajuns de la 80 de milioane de dolari la zero. Trebuie să punem la cale o strategie alături de guvernul statului Victoria. Avem nevoie ca mai multe arene să fie construite, deoarece turneul se va întinde pe durata a 3 săptămâni explica Craig Tiley, citat de gsp.ro.

Melbourne organizează Australian Open până în 2046

Mutarea turneului nu este o sarcină uşoară, nici din punct de vedere sportiv dar nici legal. Melbourne a primit, printr-un contract, sarcina de a organiza Australian Open până în 2046. De altfel, Australian Open are o tradiție de peste 100 de ani, luând înfiinţare în 1905.

În altă ordine de idei, legat de celebrul turneu sunt mai multe curiozități. De exemplu, turneul este singurul care s-a ţinut în mai multe orașe dar și într-o altă țară (Noua Zeelandă). Prima ediția a Austrian Open s-a jucat pe un teren de cricket. Inițial s-a numit The Australasian Championships, ulterior numindu-se Australian Championships. Australian Open 2012 deține recordul de cea mai lungă finală din istorie. La acea vreme, Rafa Nadal și Novak Djokovic s-au duelat 5 ore și 53 de minute, finală fiind câștigată de Nole. La sfârșitul meciului, cei doi tenismeni nici nu se mai puteau ține pe picioare. Ca o paranteză putem menționa faptul că Simona Halep ar putea reveni la Australian Open.

 

Așadar, este de-a dreptul șocant că se ia în calcul mutarea Australian Open în China. Totuși, cel mai probabil, autoritățile centrale vor găsi rezolvare la probleme.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite