vineri, 14 iunie, 2024

SUA și China și-au dat mâna peste lume! S-a stabilit noua Ordine Mondială

Întâlnirea care a avut loc la San Francisco, între Joe Biden și Xi Jinping, s-ar putea să reprezinte punctul de plecare pentru noua Ordine Mondială în următorii 50-100 de ani. Contrat părerilor scepticilor, SUA și China și-au dat lâna peste lume și vor să dețină monopolul în toate domeniile de activitate.

SUA și China și-au dat mâna peste lume!

Întâlnirea de la finele săptămânii a dus, contrar opiniei cum că nu vor avea puncte de vedere comune, o reașezare a Ordinii Mondiale. Președintele american, Joe Biden, și cel chinez, Xi Jinping, s-au înțeles asupra principalelor teme, care în ultimii ani au aruncat în aer relațiile dintre cele două state.

Întâlnirea oficială din golful San Francisco a fost urmată de discuții directe, fără martori, chipurile sub pretextul unei plimbări în parc. Negocierile dintre cele două mari puteri au urmat liniile trasate de secretarul de stat american și chinez în cadrul negocierilor purtate în Bali.

Cei doi președinți au ajuns la concluzia că lumea este suficient de mare pentru a se împărți sferele de dominație și ambele țări se pot dezvolta fără a se călca reciproc. Relațiile dintre SUA și China, în plan economic și comercial, vor fi, cu siguranță, din ce în ce mai puternic împletite, iar o ruptură ar putea fi catastrofală pentru ambele state. Asta în condițiile în care China este cel mai mare producător la nivel mondial în multe domenii, mâna de muncă fiind foarte ieftină. De acest fapt se pot bucura americanii care vor putea primi produse la prețuri foarte mici, dar de o calitate superioară celor produse în alte țări.

Cine și ce a câștigat

China a obținut, așa cum și-a dorit, clarificarea problemei Taiwanul, care într-un viitor nu foarte îndepărtat se va alipi pașnic China. Ceva de genul modelului Hong Kongului. În plus, Xi Jinping a obținut un accept tacit al dominației în Marea Chinei de Sud, în care va fi deschis comerțul tuturor statelor riverane, precum și statelor neriverane.

În schimb, Joe Biden a primit un răspuns clar privind neimplicarea Chinei în cele două războaie care au loc acum pe planetă. Este vorba despre cel din Ucraina și din Fâșia Gaza și în care americanii au anumite interese.

Indirect, de câștigat de pe urma acestei întâlniri istorice va avea și Turcia, țara cu una dintre cele mai puternice armate la nivel de NATO. Recep Erdogan este și va fi privit ca un lider regional, pe care ambele țări vor putea conta în această parte de Europă.

Marii perdanți sunt Rusia lui Vladimir Putin și Iranul ultra conservatorului Ebrahim Raisi. Totuși, ar fi o mare greșeală din partea liderilor americani și chinezi să minimizeze importanța la nivel global a Rusiei și Iranului.

E clar pentru toată lumea acum că SUA și China și-au dat mâna peste lume și s-a stabilit noua Ordine Mondială de care ca trebui să țină cont tot Mapamondul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.