marți, 5 decembrie, 2023

Tinerii primesc teren gratuit pentru a-și construi casă! Unde și ce condiții trebuie să îndeplinești

Tinerii dintr-o anumită zonă a țării care au în plan construirea unei case, au șansa de a primi teren gratuit dacă îndeplinesc anumite criterii. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii ca să poată primi teren gratuit pentru a-și construi casă?

Ce localitate oferă tinerilor teren gratuit pentru a-și construi casă

De această oportunitate uriașă pot beneficia doar tinerii sub 35 de ani, dintr-o anumită localitate din România. Localitatea care oferă pământ celor care vor să își construiască o casă este în județul Bihor, aproape de Oradea, și este o zonă ce a atras mare interes. Este vorba de comuna Sânmartin, al cărei primar, prin această inițiativă, a dorit să vină în sprijinul tinerilor. Astfel, aceștia pot primi o parcelă de teren, pe spațiul căreia își pot ridica imobilul. Pentru cei interesați, primarul Cristian Laza a precizat că asigurarea utilităților este prioritară înainte de a face oferta, pentru un cadru propice dezvoltării comunității.

Aproximativ 50-60 de familii au fost încântate de această ocazie ce le ușurează construirea unei locuințe în comuna Sânmartin. Chiar mai mult de atât, mulți oameni au fost astfel motivați să se întoarcă în România pentru a începe construcția propriei lor case.

Inițiativa primarului Cristian Laza a crescut gradul de popularitate al zonei, iar primarii altor localități au devenit și ei atrași în a-i urma exemplul, sprijinind astfel tinerii aflați la început de drum și dezvoltându-și totodată comunitatea locală.

„Țin să precizez încă de la început că au mai dat și alte comune și predecesorul meu, poate eu am reușit să dau o altă amploare a acestui proiect, reușind să asigur și utilități și absolut toate cele necesare tinerilor pentru a fi interesați de un asemenea proiect, în comuna Sânmartin. S-au alocat undeva la 1.000 de parcele. Trebuie precizat și faptul că suntem limitrofi Oradei și de aici și un interes sporit față de acest demers al nostru. S-au întors și tineri din străinătate. Avem undeva la 50-60 de familii care și-au construit case în comuna noastră și iată, în acest sens, am reușit oarecum să împușcăm 2 iepuri deodată și să-i aducem pe românii noștri care au trudit în străinătate din nou aproape de noi, să pună umărul la reconstrucția României”, a declarat primarul satului Sânmartin, Cristian Laza.

Care sunt condițiile pentru a putea beneficia de această inițiativă

Parcela gratuită din partea primăriei poate fi acordată doar celor cu vârsta de sub 35 de ani, care sunt locuitori ai comunei. Acestora li se cere să aducă și o declarație notarială din care să reiasă că nu dețin o locuință sau teren intravilan.

„Condițiile sunt clare: să fii locuitor al comunei respective, până în 35 de ani, vârsta maximă și declarație notarială că nu deții locuință sau teren intravilan”, a adăugat primarul Cristian Laza.

Terenurile sunt alocate prin legea 15, intrată în vigoare din 2003.

Printre atracțiile turistice din comuna Sânmartin, județul Bihor, regăsim stațiunea Băile Felix, una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneo-climaterice din România, deschisă pe tot parcursul anului. Stațiunea se află chiar în Câmpia Crișurilor și are un climat temperat moderat de șes, având veri temperate și ierni blânde, mulțumită influențelor climatice mediteraneene și a vânturilor de vest.

Apele termale din stațiunea Băile Felix ajută în tratarea diverselor afecțiuni precum: afecțiuni reumatismale inflamatorii (poliartrită reumatoidă sau spondiloză anchilozantă), afecțiuni reumatismale articulare și multe altele.

Tinerii care sunt locuitori ai comunei Sânmartin au oportunitatea de a primi teren gratuit pentru a-și construi casă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite