duminică, 19 mai, 2024

Un cuplu care urma să se căsătorească a sfârșit spulberat într-un accident rutier! Bărbatul ar fi adormit la volan

Andrei și Gianina au murit pe loc, după ce bărbatul ar fi adormit la volan. Cuplul se întorcea acasă, în vacanță, după o perioadă în care au muncit împreună în străinătate. Șoferul ar fi tras de el până la epuizare ca să ajungă cât mai repede să-și revadă părinții dar, la un moment dat, a clacat și ar fi adormit la volan. Vehiculul s-a deplasat pe sensul opus lovind o alta mașină, iar apoi s-a izbit din plin într-un autotren. Cei doi au fost spulberați pe loc, sfârșind între fiarele contorsionate ale mașinii.

Băiatul în vârstă de 25 de ani era din Boroaia, iar fata în vârstă de 24 de ani din Trușești, Botoșani. Tragedia s-a petrecut marți, 6 iunie 2023, în jurul orei 6:00, pe drumul ce leagă Gura Humorului de Suceava, în localitatea Ilișești.

Bărbatul ar fi adormit la volan după ce a condus peste 20 de ore

Întrevederea cu cei dragi nu a mai fost posibilă, medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul. Andrei era singurul sprijin al mamei sale, cu care a avut o relație apropiată.

„Era muncitor, harnic, el a ajutat familia, el i-a ajutat pe părinți. Muncea în străinătate, el a ajutat tot timpul, el aducea bani aici”, a spus un vecin.

Andrei trebuia să ajungă în țară pentru a-și face buletinul.

„Ultima oară am vorbit cu el la telefon pentru a-l ajuta astăzi să-şi facă buletinul. Din păcate, trebuia să ne întâlnim în Suceava, azi dimineață am aflat cumplitul accident”, a spus Pavel Constantin, prietenul lui Andrei.

Persoanele aflate în celelalte 2 vehicule implicate în accident nu au necesitat îngrijiri medicale.

„Eram pe banda mea şi am văzut cum, dintr-odată, a intrat pe banda mea, jumătate de metru. Cam 120-140, estimat aşa (n.r. – viteză). Probabil a adormit la volan. S-a agăţat de Audi şi după de mine, a venit în faţă”, a spus șoferul camionului.

Băiatul a condus peste 20 de ore, pe o distanță de 2.000 de kilometri, iar oboseala pe care a preferat s-o ignore i-a fost fatală.

Familiile tinerilor așteptau vestea căsătoriei

Andrei și Gianina lucrau într-un abator din Danemarca, iar economiile strânse le trimiteau familiilor lor. Ei își doreau să se căsătorească dar au preferat ca mai întâi să strângă bani pentru viitorul lor cămin.

„Chiar râdeam între noi, glumeam şi îl întrebam când vrea să facă nunta şi tot amâna un an pentru că voia să-şi facă o căsuţă, să se mute la Botoşani de acolo de unde era viitoare lui logodnică. O iubea foarte mult, părinţii fetei erau nişte oameni respectoşi cu el, era învăţat acolo. Andrei era un om care ştia să se lipească, ştia să intre la sufletul fiecăruia prin felul lui de a fii. Tăcut, dar plăpând”, a spus unul dintre prietenii bărbatului.

Cei doi mai aveau de parcurs doar 90 de kilometri până ar fi ajuns în Botoșani, la familia fetei.

Salavatorii au reușit cu greu să extragă victimele din interiorul mașinii aplatizate de camion.

„O intervenţie dificilă din cauza maşinii care era practic aplatizată după impactul cu acel camion. În interior se aflau două persoane încarcerate, am lucrat destul de greu pentru extragerea acestora”, potrivit lui Alin Găleatăz purtătorului de cuvânt ISU Suceava.

 

„În urma evenimentului rutier a rezultat decesul şoferului în vârstă de 25 de ani, dar şi a pasagerei dreapta faţă din maşina acestuia, o tânără în vârstă de 24 de ani”, a spus un reprezentat al poliției.

Bărbatul ar fi adormit la volan după mai mult de 20 de ore în care s-a aflat la volanul mașinii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite