marți, 5 decembrie, 2023

Accident grav, cu 6 victime! Carambol de mașini, cu 3 autoturisme intrate în coliziune

Un accident rutier grav cu 6 victime, a avut loc luni, 5 iunie 2023, în comuna Romuli, din Bistrița-Năsăud, pe Drumul Național 17C.

Trei autoturisme au fost implicate în accidentul în care mai multe mașini au fost avariate.
În urma impactului au rezultat 6 victime, 3 femei, 2 bărbați și un copil de 6 ani. Una dintre victime a rămas încarcerată, fiind nevoie de intervenția unui elicopter SMURD.

La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD, unul de terapie intensivă mobilă și unul de prim ajutor, un echipaj de descarcerare de la Secția de Pompieri Năsăud, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Romuli.

Accident grav, cu 6 victime: Au fost transportate la spital

Șoferul unui autoturism a rămas încarcerat după ce, în urma impactului, un stâlp de electricitate a căzut, firele ajungând pe partea carosabilă. Un echipaj de la furnizorul de energie electrică a intervenit imediat. Victima a fost extrasă din autoturism de către pompierii militari și predată elicopterului SMURD.

După intervenția de prim ajutor acordată tuturor celor șase victime, acestea au fost transportate la spital.

Una dintre victime, o femeie de 37 de ani, a suferit un traumatism craniofacial, iar celelalte 2 femei și băiețelul de 6 ani s-au ales cu politraumatisme provocate prin accident rutier. Victima în vârstă de 32 de ani împreună cu băiețelul de 6 ani au fost preluați de un echipaj de terapie intensivă mobilă, fiind evacuați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița.

Un tânăr în vârstă de 21 de ani cu politraumatism prin accident rutier a fost preluat de elicopter SMURD și evacuat pe heliport Spitalului Clinic de Urgență Bistrița.

Cea de-a 6-a victimă, un bărbat de 31 de ani, a suferit un traumatism toracic și a fost evacuat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații.

Cum s-a petrecut accidentul grav cu 6 victime

Accidentul a provocat daune și câtorva mașini parcate în apropiere, gardului unui imobil și unui stâlp de electricitate care a sfârșit dărâmat.

Accidentul în lanț s-a produs după ce mașina unui tânăr de 20 de ani din Romuli s-a tamponat de un alt autoturism care venea din sens opus, și era condus de o femeie de 37 de ani, din județul Timiș.

„Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat, de 31 de ani, din Romuli și care a fost proiectat în gardul unui imobil și un autoturism parcat în curtea acestuia. Ulterior, autoturismul condus de tânărul de 20 de ani a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice și 2 autoturisme parcate în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu rănirea celor trei conducători auto și a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani, din Romuli, toți transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Cei trei conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în toate cazurile. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă.
Pentru aproximativ 1 oră, traficul în zonă a fost blocat, după care s-a circulat alternativ, circulația fiind dirijată de polițiștii rutieri“, au transmis reprezentanții Inspctoratului Județean de Poliție Bistrița Năsăud.

Traficul în zonă a fost blocat aproximativ o oră în urma acestui accident grav cu 6 victime.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite