marți, 5 decembrie, 2023

Veste importantă pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei: Ce trebuie să faci dacă se blochează voucherele sociale

Românii cu pensii sub 1.700 de lei beneficiază de ajutor de la stat. Totuși, dacă nu sunt respectate anumite condiții, ajutorul este blocat. În asemenea situații trebuie să știi ce trebuie să faci dacă se blochează voucherele sociale.

Ce trebuie să faci dacă se blochează voucherele sociale

Programul „Sprijin pentru România” ajută 2,4 milioane de români prin intermediul cardurilor sociale. Din păcate, aceste carduri pot întâmpina blocaje, dar există o soluție simplă la îndemâna tuturor.

Autoritățile pot restricționa aceste carduri pentru a preveni utilizarea abuzivă. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în trecut din cauza unor încălcări comise de beneficiari care încercau să cumpere țigări sau alcool cu aceste carduri.

Chiar anul trecut, ministrul Marcel Boloș spunea că peste 10.000 de astfel de carduri au fost blocate. Potrivit oficialului român, au existat mai multe motive care au dus la blocarea lor.

De altfel, el mai spunea, tot atunci, că este datoria beneficiarului să înțeleagă motivul pentru care acestea au fost acordate.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, spunea Marcel Boloș la vremea respectivă.

Cauzele blocării cardurilor sociale

Un alt aspect esențial este interzicerea vânzării sau transferului cardurilor sociale către alte persoane.

În situațiile în care ați introdus incorect PIN-ul și cardul a fost blocat, va trebui să luați legătura cu emitentul cardului. Este nevoie de depunerea unei cereri în acest sens.

Pentru rezolvarea problemelor legate de codul PIN, beneficiarii au la dispoziție două modalități: se adresează companiei care a emis cardul sau apelează la aplicația mobilă.

Cine eliberează cardurile de alimente

Trei companii sunt responsabile de distribuirea tichetelor sociale emise de stat, iar fiecare dintre acestea a dezvoltat o aplicație mobilă pe care utilizatorii o pot folosi pentru a-și gestiona cardurile.

În cazul în care utilizatorii întâmpină dificultăți în timpul utilizării aplicației mobile, aceștia pot contacta emitentul cardului lor pentru a solicita asistență în vederea deblocării cardurilor.

În România, companiile responsabile pentru distribuirea tichetelor sociale sunt Edenred România SRL, Sodexo și Up Romania SRL.

Aceste companii au fie număr de telefon la care se poate suna, fie o adresă de email.

Datele de contact pentru Edenred România sunt: email: partener-ro@edenred.com, telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4

Datele de contact pentru Sodexo sunt: email: comerciant.ro@sodexo.com, telefon: 021.204.46.46

Iar datele de contat pentru Up Romania sunt: email: afiliati@upromania.ro, telefon: 021.402.82.23.

Altfel, ministrul MIPE, Adrian Câciu, a anunțat că următoarea dată la care cardurile de alimente vor fi alimentate este 15 octombrie 2023 ”Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a explicat ministrul Adrian Câciu.

În momentul în care se vor vira banii pe card este important să știi ce trebuie să faci dacă se blochează voucherele sociale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.