luni, 24 iunie, 2024

A obținut 10 la Bacalaureat fără să facă meditații. Povestea elevei care a făcut naveta cu trenul timp de 4 ani

O elevă a obținut 10 la Bacalaureat fără să facă meditații. Nu toți părinții au posibilitatea să le asigure copiilor ore de meditație pentru a se pregăti de examenul de Bacalaureat. Din această cauză puțini elevi de la țară reușesc să obțină note maxime.

Chiar dacă elevii de la țară nu mereu fac ore de meditații și au parte de profesori implicați, există și cazuri deosebite. Spre exemplu o elevă din Ploiești care a făcut naveta cu trenul timp de 4 ani a reușit performanța de a avea 10 la examen. Însă, această reușită nu i s-a dat așa ușor. Absolventa a mărturisit că nu a trecut nici o zi fără să învețe.

A obținut 10 la Bacalaureat fără să facă meditații. Câți elevi au reușit să ia peste 6 la examen?

„Naveta n-a fost o problemă. Cred că asta m-a fascinat, să știu toate micile curiozități din jurul nostru”, mărturisește eleva.

Însă nu toți elevii de la țară reușesc să obțină un astfel de rezultat. De exemplu, din 130.500 de candidați care au fost înscriși pentru susținerea examenului de Bacalaureat, au luat peste 6 numai 91.000. Rezultatele arată jumătate de procent mai puțin față de anul trecut. Acesta se explică practic în câteva mii de candidați respinși.

Sesiunea de Bacalaureat de anul acesta a fost una cu mai multe scandaluri. Aceasta a pornit de la suspiciunea că subiectele la limba română ar fi fost dezvăluite înainte de probă. Cele mai mici rezultate au fost înregistrate la colegiile tehnice și la grupurile școlare.

Chiar dacă unii elevi nu au reușit să obțină note de trecere la examenele de Bacalaureat, aceștia au șansa de a lua diploma în mai puțin de două luni.

„Mi-a ieșit 5 fără ceva, 4, 80…”, mărturisește un elev.

Câți elevi din România au 10 pe linie la examenul de Bacalaureat?

Însă, mulți elevi care au obținut note extrem de bune la examene nu doresc să-și continue studiile în România. Printre elevii cu 10 pe linie la examene se numără și Cristian care își dorește să urmeze studiile universitare la o instituție de învățământ din Olanda.

 „Am fost foarte bucuros, chiar am simțit că munca mea pe care am investit-o în toți acești ani a meritat”, spune Cristian.

Cristian din Brașov, spune că în perioada de dinaintea Bacalaureatului a studiat și câte 8 ore pe zi. Un alt merituos cu 10 pe linie este și Vlad, din Timișoara. Băiatul intenționează să meargă la Universitate în SUA La faimosul Massachusetts Institute of Technology. Tânărul a și fost deja admis la studii.

 „MIT-ul e cea mai bună universitate din lume”, spune Vlad.

Rezultatele finale vin pe 7 iulie, iar între timp sunt corectate tezele pentru care au fost depuse contestații. Printre elevii care nu mai trebuie să se streseze privind examenele sunt cei 56 de elevi cu 10 pe linie. Însă, rezultatul acesta este cel mai slab din ultimii 10 ani. Numărul celor cu medii perfecte este de 3 ori mai mic decât anul trecut.

Chiar dacă sunt elevi care au obținut 10 la Bacalaureat fără să facă meditații sau care au reușit performanța muncind în plus, numărul acestora este mult mai mic decât cel obținut în 2022. Anul trecut, elevii care au obținut 10 pe linie au fost în număr de aproximativ 162 de persoane. Pentru meritele lor deosebite, statul i-a răsplătit cu câte 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite