duminică, 19 mai, 2024

Aceștia sunt cei mai scumpi mici din România! Unde îi poți comanda

Românii sunt cunoscuți ca mari amatori de mici, dar puțini lume știe care sunt cei mai scumpi mici din România. Cei mai populari mici din țară se găsesc la Cocoșatu’. În mod normal un astfel de preparat costă între 5 și 7 lei sau chiar mai puțin la majoritatea localurilor. Există un loc unde micii au un preț aproape dublu. Cei mai scumpi mici din țară sunt la Cabana Bâlea Lac. Deoarece este singurul local din zona Bâlea Lac și unul pe care turiștii îl vizitează frecvent, prețurile sunt pe măsură. Prețul pentru un singur mic este de 11 lei.

Aceștia sunt cei mai scumpi mici din România!

Orice român care locuiește sau a trecut prin București a gustat măcar o dată în viață din micii lui Sandu Cocoșatu’. Aceștia sunt considerați a fi cei mai delicioși și cei mai căutați mici din România, iar rețeta o știe doar el. Prețul pentru un mic este de 6.5 lei, iar majoritatea românilor consideră că e un preț decent.

Totuși, există un loc unde micii au un preț aproape dublu. Cei mai scumpi mici din țară i-am găsit la Cabana Bâlea Lac. Fiind singurul local din zona Bâlea Lac și unul pe care turiștii îl vizitează frecvent, prețurile au explodat. Prețul pentru un singur mic este de 11 lei.

Micii nu sunt singurele produse din meniu cu astfel de prețuri. Pentru majoritatea produselor tradiționale e nevoie să scoateți din buzunar sume duble sau poate chiar triple față de alte restaurante.

Spre exemplu, o porție de mămăligă cu brânză și smântână costă 43 de lei, iar una de cașcaval pane cu cartofi prăjiți 45 de lei. O ceafă de porc este 51 de lei, pieptul de pui 53 de lei, șnițelul de pui sau de porc 53 de lei, iar în același preț intră și o porție de cartofi prăjiți. Cine dorește garnitură separat ar trebui să plătească: pentru cartofi prăjiți de 150 de grame 18 lei, cartofi la cuptor cu rozmarin 23 de lei, legume la grill 43 de lei, piure 18 lei, cartofi prăjiți cu cașcaval 23 de lei.

Și la capitolul băuturi prețurile lasă de dorit. O apă plată sau minerală mică este 10 lei, iar una la 750 ml 15 lei. Sucurile au prețuri cuprinse între 12 și 15 lei. Un fresh de portocale costă 20 de lei, iar o limonadă 22 de lei.

Prețuri mici la cantine

Mai sunt câteva locuri în țară unde studenții pot mânca la prețuri foarte mici, care sunt de-a dreptul incredibile dacă ne raportăm la cât au ajuns să coste alimentele în ziua de azi.

Studenții ASE din București pot cumpăra ciorbă de fasole (400 gr) la 1,53 lei, ciorbă de văcuță a la grec (60/340 gr) la 4,91 lei, piept de pui la grătar (100 gr) la 3,86 lei, ceafă de porc pe plită (100 gr) cu 3,12 lei,

chiftele prăjite (90 gr) la 2,09 lei, păstrăv la grătar cu mămăligă (200/150 gr) cu 8,46 lei etc.

La Iaşi, sunt preţuri şi mai mici, la Cantina Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași. Spre exemplu, o ciorbă de perișoare costă aici 4, 7 lei, un cotlet de porc la tavă –5, 25 lei, chifteluţe din carne de porc – 4, 7 lei, o friptură din ceafă de porc – 5, 1 lei, un şniţel din piept de pui – 5, 85 lei, o friptură din carne de vită – 4,3 lei, o tochitură din ceafă de porc, cu ou, brânză şi mămăligă – 8,8 lei.

În ceea ce priveşte programul de la cantinele studeţeşti, Cantina din curtea Facultății de Drept este deschisă de luni până vineri, de la 11:30-17:00 și 18:00-19:00 de luni până joi, iar vineri de la 11:30-17:00. Cea din Complex Leu are programul luni până sâmbătă, între orele 7:00-21:00, iar cea de la Moxa este deschisă de luni până vineri, de la 12:00-16:00 și de la 17:00-19:00.

În ceea ce privește cei mai scumpi mici din România, aceștia sunt la Cabana Bâlea Lac, unde prețul pentru un singur mic este de 11 lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.