duminică, 2 aprilie, 2023

Alex Pițurcă a ajuns la sediul DNA. Tatăl lui a fost arestat cu o zi în urmă

Publicat:

Alex Pițurcă a ajuns în această dimineață la sediul DNA. Procurorii vor să afle mai multe informații în contextul în care Victor Pițurcă a fost deja arestat în urmă cu doar o zi.

Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA după ce a devenit suspect într-un dosar în care este bănuit de mai multe fapte penale în ceea ce privește achiziția de echipamente medicale în pandemie.

Alex Pițurcă a ajuns la sediul DNA

Alex Pițurcă a ajuns la sediul DNA. Informația a fost confirmată în mod oficial. Fiul fostului selecționer este cercetat în același dosar cu cel al tatălui. Sunt mai multe acuzații care se referă la achiziții de măști medicinale și ochelari către unitățile MApN.

Procurorii susțin că echipamentele medicale nu erau conforme și din aceste considerente nu puteau fi folosite. Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor prin intermediul firmei deținute de fiul lui, Alex Pițurcă.

Alex Pițurcă a călcat pe urmele tatălui său dar nu a ajuns la nivelul acestuia. Alex a jucat fotbal în Liga I la Steaua București, Fc Braşov, FC Universitatea Craiova. Acesta a mai avut contact și cu alte campionate europene jucând la Regensburg sau ȚSKA Sofia. A evoluat pe postul de atacant, dar nu a strălucit, având în palmares o Supercupă României și un titlu de campion al Ligii I.

Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Victor Pițurcă a fost reținut recent de DNA pentru mai multe fapte penale. Fostului selecționer i se imput mai multe fapte prevăzute de codul penal. Concret, Pițurcă este bănuit de faptul că ar fi livrat măști de protecție neconforme, măști care nu ar fi putut fi folosite.

Procurorii DNA suspectează că fostul selecționer ar fi făcut evaziune fiscală mai ales că MApN nu ar fi plătit taxele datorate la stat cum ar fi TVA-ul și accizele combustibilului utilizat de avion. În acest context, s-a invocat ca Ministerul Finanţelor Publice ar fi dat la acea vreme o hotărâre în starea de urgență ca accizele combustibilului aferent transportului produselor medicale al căror beneficiar e statul să nu fie imputate de către stat.

DNA are în vedere şi o infracțiune de eludare a taxelor pentru că operațiunea s-a derulat printr-un intermediar – firma HELIOS DENTSERV SRL, ceea ce ar fi însemnat că beneficiarul produselor scutite să fie HELIOS DENTSERV SRL, nicidecum MAPN. Așadar, vom vedea dacă Alex Pițurcă va fi și el reținut de procurorii DNA, așa cum s-a întâmplat cu tatăl său.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite