luni, 24 iunie, 2024

Atac terorist în Ierusalim. Cel puțin 18 persoane au fost grav rănite – FOTO

Un atac terorist a avut loc miercuri dimineaţă, 23 noiembrie 2022, la Ierusalim. Potrivit serviciului de ambulanţă din Israel, explozia în apropierea unei staţii de autobuz la intrarea în Ierusalim a rănit cel puţin 18 persoane. Tot astăzi, a avut loc un atac armat în statul american Virginia.

Explozia a avut loc după mai multe luni de tensiuni în Cisiordania ocupată, după ce armata israeliană a lansat o campanie de reprimare în urma unei serii de atacuri mortale în Israel. Locul a fost izolat de serviciile de urgenţă.

Atac terorist la Ierusalim. Mai multe persoane au fost rănite

Cel puţin 18 persoane au fost rănite, dintre care două persoane se află în stare gravă. Cauzele exploziilor nu au fost stabilite imediat, însă poliţia israeliană a menţionat că cea din apropierea autogării părea să fi fost cauzată de o bombă plasată într-o pungă lângă autobuz. Autobuzul era plin de găuri. Câteva minute mai târziu, a izbucnit o altă explozie lângă intersecţia Ramot din nordul Ierusalimului.

Cele două explozii sunt văzute ca un atac comun coordonat. Israelul se confruntă cu un val de terorism. Până acum, atacurile au avut loc în Cisiordania şi au fost efectuate de palestieni folosind puşti de asalt, fie cuţite. Trei israelieni au fost ucişi săptămâna trecută într-un atac prin înjunghiere la intrarea în aşezarea Ariel din regiunea Shomron din Cisiordania.

Un alt caz a fost înregistrat când o maşină a explodat în Mevo Dotan din Cisiordania. Mașina ar fi explodat într-un atentat cu capcană.

Radioul armatei israeliene a transmis că atacul a fost provocat de un dispozitiv exploziv amplasat în faţa locului. În acest context, posturile de televiziune au arătat resturi împrăştiate în jurul locului exploziei.

Nu au fost raportate victime decedate, încă cel puţini doi dintre cei răniţi sunt în stare gravă.

Atacuri teroriste cu victime în SUA și Turcia

Tot astăzi, 23 noiembrie 2022, a avut loc un atac armat în statul american Virginia. Un bărbat a deschis focul într-un supermarket şi a ucis 10 oameni. Bărbatul vinovat, care ar fi fost manager de magazin, s-a sinucis după atac. Autoritățile din Chesapeake au scris pe Twitter că „poliția a confirmat un atac armat cu morți la Walmart”.

Senatoarea locală Louise Lucas s-a declarat „absolut devastată” de ceea ce a descris cel mai recent „atac armat în masă” din Statele Unite.

„Nu voi avea liniște până ce nu vom găsi soluții pentru a încheia această epidemie de violență cu arme de foc din țara noastră”, a declarat ea, într-o postare pe Twitter.

O altă ţară care se confruntă în această perioadă cu atacuri teroriste este Turcia. În zona turistică Istambul, a avut loc un atac cu bombă, care s-a soldat cu şase morţi şi 80 de răniţi. Echipa de anchetă consideră că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis în Turcia și filiala sa siriană numită Unitățile de Apărare a Poporului sunt complice la atacul terorist. Persoana care a plasat o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, a fost arestată, a anunţat ministrul de Interne turc Souleyman Soylu.

Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un „atac josnic”, chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: „Primele indicii sugerează un atac terorist”, a declarat şeful statului turc, adăugând că „o femeie ar fi implicată”.

Astăzi, a avut loc un atac terorist la Ierusalim, dar și în statul american Virginia. În ultima săptămână au fost înregistrate mai multe atacuri teroriste pe arena mondială.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.