vineri, 12 aprilie, 2024

Vrei să te bați cu NATO, dar nu te poți apăra de niște așa-ziși teroriști? Care e adevărata față a lui Putin

Vladimir Putin nu pierde nicio ocazie de a-și afirma ura față de Occident, față de NATO. Vine mereu cu o vorbă aruncată mai mult peste umăr, „lăsați că vă arăt eu“. Lasă mereu impresia că e intangibil și doar datorită mărinimiei lui nu suntem într-un război planetar.

În aceste condiții, întrebarea care se pune este cum vrei să te bați cu NATO, dacă nu te poți apăra de niște așa-ziși teroriști? Cum vrei să fii luat în serios de restul lumii când tu nu poți avea grijă de propriii cetățeni, morți nevinovați într-un mall!

Nu te poți apăra de niște așa-ziși teroriști?

Au trecut câteva zile de la atacul terorist din Moscova, în care și-au pierdut viața peste 130 de oameni și alți 180 au fost răniți. Nici acum, Vladimir Putin nu a ieșit public să explice cum a fost posibil acest masacru, acasă la el, în Moscova.

Organele statului știu să intervină prompt la manifestaţii sau flori pentru Navalnîi, dar să apere populația nu este în stare. Nu a fost atât de temutul FSB când patru așa-ziși terorirști și-au făcut de cap la sala de concerte din Moscova?

Putin avea datoria să dea explicaţii amănunţite de ce nu au acţionat instituţiile de protecţie a cetăţenilor sau să demite şefii acestor instituţii pentru a nu lăsa impresia că a știut că va urma acest masacru și că a închis ochii tocmai pentru a da vina pe Ucraina.

Este inadmisibil ca în fața evidenței Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la sala de spectacole Crocus, din Moscova, în ciuda faptului că atacul a fost revendicat de gruparea ISIS-K.

Cum a fost posibil ca la un concert cu 5.600 de spectatori să nu fie niciun polițist, care măcar să dea alarma?

Cum a fost psoibil ca teroriştii să plece cu aceeaşi maşină cu care au venit şi să fie prinşi la 300 de km de Moscova?

Reacție penibilă a liderului de la Kremlin

Cel care se crede numărul 1 la nivel mondial a avut o reacție penibilă după atacul terorist. Putin a spus că atacul a fost comis de islamişti radicali „cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole” și că totul s-a produs prin intermediul „regimului neonazist de la Kiev”.

Putin fusese avertizat, culmea, chiar de americani, de posibilitatea unui atac terorist, iar acum acesta, în loc să dea jos niște lideri din ierarhia instituţiilor abilitate cu protecţia cetăţenilor imptriva teroriştilor, în loc să intre dur printre liderii FSB pentru a avea răspunsuri, el se limitează să spună că, indirect, a fost vina americanilor şi a ucrainienilor.

În aceste condiții, e logic să te întrebi cum vrei să te bați cu NATO, dar nu te poți apăra de niște așa-ziși teroriști? Răspunsul pare simplu, prin prisma ultimelor evenimente: Rusia nu poate reprezenta niciun pericol real pentru Europa, pentru Occident, pentru lumea liberă, în general!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.