luni, 24 iunie, 2024

Au fost găsiți 45 de saci cu resturi umane într-o râpă! Persoanele erau date dispărute

Polițiștii din Mexic au fost găsiți 45 de saci cu resturi umane într-o râpă. Oamenii legii erau în căutarea a 7 tineri care lucrau într-un call center și care au fost dați dispăruți săptămâna trecută. Într-un final aceștia au fost găsiți, însă, fără viață.

Au fost găsiți 45 de saci cu resturi umane!

Resturile umane sunt ale unor bărbați și femei, însă numărul total al cadavrelor rămâne necunoscut. Căutările vor mai continua pentru câteva zile din cauza terenului dificil și a iluminatului slab.

Procuratura din vestul statului Jalisco a declarat că în urma dispariției celor șapte persoane, polițiștii au început să caute în râpa Mirador del Bosque, loc unde au găsit sacii care conțineau rămășițe umane.

Pompierii au lucrat cot la cot cu poliția și un echipaj cu elicopter pentru a identifica locul resturilor.

Primul sac a fost găsit marți, dar din cauza terenului dificil și a lipsei de lumină solară, ancheta a fost reluată miercuri și va continua până la găsirea tuturor rămășițelor, au spus reprezentanții Parchetului.

„Au fost extrași patruzeci și cinci de saci cu rămășițe umane, ale unor bărbați și femei”, au precizat reprezentanții Parchetului într-un comunicat.

Autoritățile au găsit rămășițele în timpul căutării a două femei și cinci bărbați, toți în vârstă de aproximativ 30 de ani, care fuseseră dați dispăruți în zonă pe data de 20 mai.
Oficialii au spus că încearcă să determine numărul total al cadavrelor, cui aparțin și cauzele morții.

Orașul mexican în care „poți mirosi frica”

Deși nu a fost încă stabilit cum au ajuns cadavrele în râpă, cazurile de persoane date dispărute care sunt apoi găsite moarte, sunt frecvente în Mexic.

Peste 100.000 de persoane sunt date dispărute, sugerează cifrele guvernamentale, multe dintre acestea fiind victime ale crimei organizate. Făptuitorii sunt rareori pedepsiți.

Datele guvernamentale arată că începând cu 2007 au avut loc foarte multe dispariții, de când președintele din perioada respectivă, Felipe Calderón, a lansat „războiul împotriva drogurilor”.

Trei sferturi dintre cei raportați ca dispăruți erau bărbați și o cincime aveau sub 18 ani la momentul dispariției.

Rudele celor dispăruți spun că guvernul nu face suficient pentru a-i căuta, și că oficialii sunt indiferenți atunci când oamenii merg să raporteze persoane dispărute.

Jalisco este centrul unui război violent împotriva drogurilor, iar unele dintre cele mai puternice grupuri care operează acolo includ cartelul Jalisco New Generation (CJNG) și rivalul lor, Nueva Plaza, care s-a despărțit de CJNG în 2017, stârnind violență în Guadalajara, capitala statului Jalisco.

Cercetările inițiale sugerează că respectivul call-center, la care erau angajate cele 7 persoane dispărute, ar fi implicat în activități ilegale, iar presa locală a raportat că autoritățile au găsit marijuana în interiorul clădirii, o cârpă de curățat cu pete aparente de sânge, precum și documente despre posibile activități comerciale.

Cartelul Jalisco New Generation operează în stat și este unul dintre cele mai puternice grupuri de crimă organizată din Mexic, fiind implicat în dispute cu alte carteluri de droguri.
În 2021, la Tonala, au fost descoperiţi aproximativ 70 de saci cu resturile umane a unsprezece persoane.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite