luni, 25 septembrie, 2023

O polițistă a fost împușcată de un coleg, care ulterior s-a sinucis. Ce au descoperit anchetatorii

În dimineața zilei de 1 iunie 2023, în Italia, o polițistă a fost împușcată de un coleg de serviciu, care ulterior comiterii faptei, s-a sinucis.
Crima a avut loc în holul de la intrarea clădirii în care locuia femeia căsătorita cu un polițist și mamă a unui băiat care era la rândul său agent al poliției de stat.

O polițistă a fost împușcată de un coleg. Motivele nu sunt clare

Femeia a fost executată cu trei împușcături, unul în cap și două în piept. Zgomotele s-au auzit pe via Rosario Nicolò, în zona Torraccia, un district de la periferia de est a Romei.
În holul aflat la etaj se afla Pierpaola Romano, o mamă, soție și polițistă în vârstă de 58 de ani.

După mai puțin de zece minute, la bordul unui Chevrolet Matiz alb, a fost găsit trupul fără viață al unui bărbat. El a fost identificat ca fiind Massimo Carpineti, de 45 de ani, coleg cu Pierpaola Romano și originar din Cisterna di Latina.

Conform reconstituirii făcute de anchetatori, el a tras mai întâi de trei ori în Romano și apoi și-a luat viața cu pistolul de serviciu, pe care îl adusese cu el. Acesta nu a lăsat niciun mesaj prin care să explice motivele actului său nebunesc.

Ipoteza anchetatorilor

Massimiliano Carpineti s-a sinucis împușcându-se sub bărbie și apoi s-a prăbușit pe volanul Chevroletului său aflat în parcare. O crimă urmată de sinucidere care nu lasă loc de interpretări. Unele semne de întrebare planează însă asupra motivului din spatele gestului, conform surselor oficiale. Potrivit unor zvonuri, neinfirmate, cei doi ar fi avut o aventură extraconjugală.

Carpineti nu se mai prezentase la datorie de câteva zile, aflându-se într-o scurtă perioadă de vacanță. Acesta luase cu el pistolul de serviciu. Poliția și parchetul fac cercetări pentru a înțelege dacă acesta se deplasase în via Rosario Nicolò în interes de serviciu sau dacă a vrut să îi facă o vizită colegei sale fără să o avertizeze.

Cert este că ipoteza unui crime din pasiune nu este exclusă. Investigatorii cred că există posibilitatea ca înainte de tragicul incident, între Romano și Carpineti să fi existat o confruntare verbală.

La parchet a fost declanșată o anchetă, iar medicii legiști au efectuat o serie de măsurători în holul de la intrarea clădirii și în interiorul mașinii criminalului.

Reconstrucția faptei

Joi, 1 iunie 2023, incidentul s-a petrecut într-o zonă rezidențială liniștită, în Torraccia, care este locuită în majoritate de polițiști, carabinieri și soldați din armată. În jurul orei 11:20, liniștea s-a transformat într-un coșmar. Pierpaola Romano a coborât în holul de la intrarea clădirii unde și-a găsit sfârșitul.

„Am auzit trei împușcături succesive, apoi oamenii au început să țipe. Am coborât împreună cu un prieten care se afla deja în respectivul holul și am văzut-o pe femeie pe jos, cu o împușcătură în ceafă. Aceasta ținea în mână niște hârtii iar geanta sa se afla în apropiere. A împușcat-o din spate în timp ce pleca”, au relatat vecinii.

Apoi a fugit într-o „mașină albă”, un Chevrolet Matiz la bordul căruia se afla Massimiliano Carpineti.

La 11:25, mai multe persoane au apelat numărul de urgenta, iar aproximativ 2 minute mai târziu poliția se afla la fața locului. Scena era una sângeroasă. Mașina poliției a patrulat în zonă, iar la două sute de metri de via Rosario Nicolò au găsit Matizul alb în care se afla Carpineti.

„Pierpaola a fost pâinea lui Dumnezeu”, spun vecinii, repetând că ceea ce s-a întâmplat „este suprarealist, pare o scenă dintr-un film”.

Pierpaola Romano, originară din Marzano Appio din provincia Caserta, a fost căsătorită cu Adalberto Montanaro, un inspector de poliție. Au lucrat împreună în urmă cu câțiva ani, înainte ca Romano să intre în Camera Deputaților unde a lucrat în securitate. Același loc de muncă precum al colegului care a ucis-o, Carpineti.

Corpul polițistei care a fost împușcată de un coleg era poziționat în genunchi atunci când forțele de ordine au ajuns la fața locului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite