joi, 23 mai, 2024

Avertisment lansat de medicul Streinu Cercel! Sunt vizați toți românii născuți înainte de 1990

Un avertisment a fost lansat de medicul Streinu Cercel în legătură cu românii născuți înainte de 1990. Potrivit profesorului doctor Adrian Streinu Cercel, aceste persoane ar trebui să se prezinte să-și facă analize medicale. Cei mai mulți dintre români nu cunosc riscurile la care se supun dacă nu procedează astfel.

Avertisment lansat de medicul Streinu Cercel

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel susține că toți românii născuți înainte de 1990 ar trebui să se prezinte de urgență în fața medicilor pentru recoltarea de analize în vederea depistării hepatitei B, hepatitei C și HIV-ului.

Chiar dacă este indicat ca toți românii să fie atenți la starea lor de sănătate și să își facă în mod constant analizele, cei născuți înainte de 1990 sunt rugați insistent să se prezinte la medic.

Românii sunt îndemnați să meargă la medic dintr-un motiv care poate părea incredibil în lumea de astăzi. Înainte de 1990, nu existau seringi de unică folosință. Astfel că cei care au făcut injecții sau au avut nevoie de transfuzii ar putea fi infectați cu diverse virusuri, precum cel al hepatitei B, hepatitei C și chiar HIV.

„Există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale unor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnăvire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV”, a declarat profesorul doctor Adrian Streinu Cercel.

Mai mult, medicul susține că peste 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că poporul nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice.

Adrian Streinu Cercel a adăugat că recomandările sunt valabile oricând, mulți români amânând mersul la doctor până în momentele critice.

Care sunt simptomele care ar trebui să îi alarmeze pe românii născuți înainte de 1990

Medicul Adrian Streinu Cercel a precizat că atunci când organismul intră în contact cu virusul HIV pentru prima dată apare un sindrom pseudogripal. Acesta ar ține în jur de două săptămâni. Mai mult, se pot depista și niște ganglioni de o parte și de alta a gâtului.

Clar este faptul că diagnosticul trebuie pus de medicii specializați. De asemenea, tratamentul trebuie urmat sub supraveghere medicală și în urma indicațiilor de specialitate. Nu este indicat să se urmeze tratamentul altor persoane cu simptome asemănătoare. El trebuie personalizat în funcție de afecțiunea fiecărui pacient.

„În ceea ce privește virusurile hepatitei B și C, cam 20-30% din pacienți prezintă icter, acea îngălbenire a ochilor. Restul, însă, sunt forme de boală subclinice, care trec neobservate. Abia peste zeci de ani, pacientul poate descoperi că are o formă evolutivă de boală, care este SIDA sau hepatita cronică”, a mai spus profesorul doctor Adrian Streinu Cercel Cercel.

Românii tind să aibă prejudicii în ceea ce privește respectivele afecțiuni, însă este indicat să le lase deoparte și să-și facă analizele, să se trateze și să se protejeze, dar în același timp să îi protejeze și pe cei din jur. Astfel de afecțiuni se pot perpetua din cauza stigmei purtate în societate. Tocmai de aceea avertismentul lansat de medicul Streinu Cercel vizează toți românii născuți înainte de 1990.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.