marți, 21 martie, 2023

Bicarbonatul de sodiu scoate vopseaua din păr. Cum să corectezi nuanța părului cu câteva tonuri?

Publicat:

Bicarbonatul de sodiu scoate vopseaua din păr, însă pentru a obține efectul dorit este necesar să știi rețeta și modul de aplicare a măștii. Bicarbonatul este o sare acidă de sodiu a acidului carbonic care are ca efect eliminarea pigmentului artificial din păr. Soluția apoasă de bicarbonat de sodiu are, de asemenea, proprietăți dezinfectante.

Acțiunea măștii cu bicarbonat de sodiu are ca scop spălarea suprafeței și asigură eliminarea delicată a pigmentului. În acest caz, nuanța va fi corectată doar cu câteva tonuri, în timp ce decolorarea cosmetică a părului este îndreptată în principal spre spălarea agresivă și profundă a culorii și decolorarea. Aplicarea bicarbonatului are ca efect suplimentar îndepărtarea nuanței și depigmentarea părului. Trebuie să aveți grijă atunci când folosiți o mască de bicarbonat de sodiu făcută în casă pentru a spăla culoarea. Expunerea îndelungată la o bază alcalină perturbă glandele sebacee, distruge și reduce conținutul de umiditate al țesutului pielii și al firului de păr.

Bicarbonatul de sodiu scoate vopseaua din păr. Cât timp trebuie să ții masca

Masca de spălare nu este potrivită pentru părul foarte uscat. Însă, în cazul în care totuși dorești să încerci această soluție pentru îndepărtarea pigmentului este necesar să cunoști rețeta. Astfel, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu în cantitate de 5 linguri, sare de masă, 1/2 linguriță, apă aproximativ 100 ml.

Adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea în apa călduță fiartă și amestecați până obțineți o consistență omogenă. Soluția moale se aplică pe zona cu probleme a părului sau pe întreaga suprafață a părului. Timpul de retenție nu trebuie să depășească 15 minute. Masca se spală cu multă apă caldă curgătoare, după care se recomandă aplicarea unui balsam reparator.

Este permisă utilizarea măștii o dată la 3 luni sau altă perioadă de timp, suficient de lungă pentru a restabili complet părul deteriorat. Este important de știut că expunerea la o soluție alcalină de bicarbonat de sodiu poate provoca deteriorarea părului dacă este lăsată pentru o perioadă lungă de timp.

Cât de mult deteriorează această mască firul de păr. O altă alternativă care te poate ajuta să scapi de nuanța nedorită

Pentru a vă reabilita pielea și părul după tratament, vă recomandăm să folosiți decocturi din plante, mușețel și urzică sau balsamuri speciale de regenerare. Nu se recomandă folosirea altor agenți de îndepărtare a coloranților în timpul perioadei de reabilitare.

S-a dovedit că bicarbonatul de sodiu funcționează mai bine și mai sigur decât detergenții chimici profesioniști. Acestea din urmă necesită o aplicare îndelungată de măști speciale pentru a restabili valoarea pH-ului scalpului deteriorat.

Pentru a reuși să minimizezi riscul de a deteriora părul trebuie să știi cum să speli corect amestecul aplicat. Astfel, amestecați bicarbonat de sodiu și șampon în palma mâinii, clătiți rădăcinile părului și lăsați șamponul să curgă prin șuvițe. Clătiți cu apă și folosiți un balsam. Se spune că spălarea părului cu bicarbonat de sodiu trebuie alternată cu o spălare simplă cu șampon.

Nu doar bicarbonatul de sodiu scoate vopseaua din păr, nuanța poate fi eliminată folosind o mască. Astfel, scăpa de pigmentul nedorit cu o mască de lămâie. Pentru a pregăti o mască luați suc de lămâie, ulei vegetal, ou și miere. Strecurați sucul de la o lămâie, adăugați 2 linguri de ulei vegetal, un ou și 2 lingurițe de miere. Consistența se aplică pe păr timp de 15 minute.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite