miercuri, 17 aprilie, 2024

Burt Bacharach a murit la vârsta de 94 ani. Pianistul de jazz a studiat în marile universităţi americane

Doliu în lumea muzicii internaţionale. Miercuri, 8 februarie 2023, fanii primeau vestea că a murit Burt Bacharach, la vârsta de 94 de ani. Acesta a fost o legendă a hiturilor. Pianistul de jazz a compus numeroase melodii care au devenit hituri.

Printre cele mai cunoscute se pot enumera „I Say a Little Prayer” şi „Raindrops Keep Fallin’ on My Head”, potrivit presei americane, citează Reuters.

A murit Burt Bacharach. Cauza morţii compozitorului

Din păcate, încă o stea a apus. Burt Bacharach a decedat la venerabila vârsta de 94 de ani, din cauza naturale. Compozitorul şi-a dat ultima suflare în locuinţa sa din Los Angeles, alături de membrii familiei. Anunţul decesului a fost făcut de către agentul său, managera sa, Tina Brausam.

Important de menţionat este faptul ca Burt Bacharach a fost unul dintre colaboratorii preferaţi ai lui Dionne Warwick. Totodată, acesta a lucrat cu Tom Jones, Aretha Franklin, The Beatles şi Elvis Costello.

Pasionatul pianist de jazz s-a născut la data de 12 mai 1928 în Kansas City (Missouri). Burt Bacharach a avut şansa să studieze arta compoziţiei în mai multe universităţi din Statele Unite ale Americii. Cântărețul, compozitorul şi pianistul de jazz a studiat teoria și compoziția la Mannes School of Music din New York, la Berkshire Music Center și la New School for Social Research.

După ce și-a finalizat studiile a fost în armată ca pianist pe Governor’s Island și la Fort Dix. Odată cu ieșirea din armată, a început și adevărata sa carieră muzicală, care l-a făcut cunoscut.

De asemenea, cunoscutul compozitor a lucrat pentru turneele celebrei Marlčne Dietrich, iar în anul 1957 l-a cunoscut pe textierul Hal David, cu care a putut forma un duo mitic. În perioada 1962 – 1968, cei doi au avut împreună nu mai puţin de 15 melodii în Top 40 american.

Burt Bacharach a cucerit inima Hollywood-ului

Cariera lui Burt Bacharach şi a lui David Hal a fost presărată de multiple satisfacţii. Aceştia au reuşit să cucerească inima Hollywood-ului şi au câştigat împreună două mari premii Oscar. Au urcat pe scenă în anul 1970 pentru coloana sonoră a filmului „Butch Cassidy and the Sundance Kid” şi pentru melodia să originală „Raindrops Keep Fallin’ on My Head”. Important de precizat este ca Burt Bacharach a câştigat şi un al treilea Oscar în anul 1982. Marele artist a fost recompensat şi cu şase premii Grammy.

Burt Bacharach a reuşit să compună de-a lungul carierei sale peste 500 de melodii, interpretate de peste 1.200 de cântăreţi. Cântecele sale au lăsat o amprentă de neşters asupra industriei muzicale, influenţând artişti precum Noel Gallagher, liderul trupei Oasis, şi Brian Wilson.

Burt Bacharach avea vârsta de 94 de ani

Burt Bacharach a fost iubit de Barack Obama

Legendarul Burt Bacharach a fost cunoscut şi îndrăgit de toată lumea. Artistul a fost enorm de iubit şi de Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Vă aducem aminte că pe data de 9 mai 2012, Burt Bacharach a venit la Casa Albă pentru a susține un concert. La acel moment, Barack Obama i-a acordat Premiul Gershwin al Bibliotecii Congresului pentru cântec popular.

Din păcate, s-a mai stins o stea. Fanii sunt îndurerați după ce a murit Burt Bacharach. Tot recent, au trecut la cele veșnice și legendarii Tom Verlaine şi David Crosby.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite