marți, 5 decembrie, 2023

Când se acordă ajutorul pentru seniorii cu pensii sub 3.000 de lei. Marcel Ciolacu: „Nu se poate vorbi de recesiune în România!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat când se acordă ajutorul pentru seniorii cu pensii sub 3.000 de lei. Banii se vor acorda la jumătatea lunii octombrie. Marcel Ciolacu a anunţat mai multe schimbări importante pentru mai multe categorii sociale.

Când se acordă ajutorul pentru seniorii cu pensii sub 3.000 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că de la jumătatea lunii octombrie intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei.

„Anunţ că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni. Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a menționat Marcel Ciolacu.

Potrivit Ministerului Muncii, ajutoarele se acordă, în luna octombrie, după cum urmează: în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv; în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei şi 2.000 lei, inclusiv; în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei şi 3.000 lei, inclusiv.

Bani pentru sectorul minier

Marcel Ciolacu a anunțat că se vor da 50 de milioane de lei pentru plata salariilor angajaților din Valea Jiului, din Fondul de Rezervă al Guvernului. Mai mult, Marcel Ciolacu a explicat că se va forma o companie nouă Complexul Energetic Valea Jiului, care va avea drept scop să schimbe cel mai mare bazin minier din România într-o zonă unde se va produce energie verde, panouri fotovoltaice și energie hidro.

„Astăzi alocăm, din fondul de rezervă, suma de 50 de milioane de lei pentru cei peste 2000 de angajați de la Complexul Energetic Hunedoara, să își primească salariile. Le-am promis asta oamenilor de acolo și ne ținem de promisiune.

Practic, construim o companie nouă, Complexul Energetic Valea Jiului, care va prelua salariații din Complexul Energetic Hunedoara. Va fi o companie care își propune și proiecte pe energie verde, atât pe zona fotovoltaică, cât și pe zona de hidro. Aceste proiecte pot fi finanțate atât pe Fondul de Modernizare, dar avem la dispoziție și Fondul de Tranziție Justă”, a explicat Marcel Ciolacu.

Altfel, premierul a precizat că nicio companie nu va mai putea activa în domeniul jocurilor de noroc dacă nu are sediul fiscal în România, potrivit unui proiect de le în acest sens ce va intra pe ordinea de zi a ședinței de joi, 05 octombrie 2023, a Guvernului.

„În timpul pandemiei, mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului. Păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise. Voi merge înainte și în privința reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da o ordonanță de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România”, a declarat Ciolacu, ce a anunțat și când se acordă ajutorul pentru seniorii cu pensii sub 3.000 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.