luni, 25 septembrie, 2023

Caz cutremurător în Bihor! Un bărbat a ucis cu furca un câine şi a dat foc altuia!

În Bihor a avut loc un caz înspăimântător. Un bărbat a ucis cu furca un câine şi a dat foc altuia. Cum s-a petrecut totul și ce măsuri s-au luat împotriva individului.

Bărbatul care a schingiuit cei doi câini are 77 de ani și este din Bihor. El a fost reținut de polițiști, fiindcă este suspectat că a omorât un câine lovindu-l cu furca și a dat foc altuia. Oamenii legii care au dispus măsura reținerii fac parte din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Un bărbat din Bihor a ucis cu furca un câine şi a dat foc altuia

În ziua de 7 aprilie, în localitatea bihoreană Holod, bărbatul a prins câinele vecinei și l-a omorât cu o furcă. Se pare că bărbatul a mai avut probleme cu legea din această cauză. La finalul lunii trecute, el a turnat benzină pe un alt câine și i-a dat foc.

Individul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub acuzația de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept şi schingiuirea animalelor. El urmează să se înfățișeze în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru a primi o pedeapsă pe măsura faptelor sale.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la protecția animalelor îl bănuiesc pe acesta că, la 7 aprilie 2023, ar fi ucis un câine, de rasă comună, care aparținea unei localnice, vecină cu acesta, după ce l-ar fi prins într-un laț, iar apoi i-ar fi aplicat lovituri cu o furcă”, se arată în comunicatul Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.

IPJ Bihor mai transmite următoarele: „Același bărbat este bănuit că, la sfârșitul lunii martie 2023, ar fi schingiuit un alt câine, de rasă comună, care aparține unei localnice, tot vecină a acestuia, prin aceea că l-ar fi prins într-un laț, apoi ar fi turnat benzină pe el și l-ar fi incendiat, cu intenția de a-l ucide. Câinele a suferit grave leziuni în urma incidentului”, notează digi24.ro.

Un bărbat din Olt a abandonat patru câini în stradă

Un bărbat din Olt a fost sancționat cu o amendă de 12.000 de lei, fiindcă a lăsat în stradă patru câini, în Scorniceşti.

Cu privire la acțiunea bărbatului s-a sesizat Biroul pentru Protecţia Animalelor. Astfel, a fost anunțat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt pentru dispunerea măsurilor legale.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt”, declară Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

Pentru abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului, individul de 60 de ani a primit o amendă de 12.000 de lei.

Un caz similar a avut loc în Sibiu, unde un bărbat a fost văzut târând un câine și transportând mai mulți pui într-o sacoșă. Cei patru pui de câine, care nu au mai mult de 1-2 zile de la naștere, au fost găsiți într-o pungă aflată în tomberonul din curtea imobilului unde locuiește bărbatul cu pricina.

Și acestui individ i s-a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de maltratare și schingiuirea animalelor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite