luni, 25 septembrie, 2023

Ce a pățit un vasluian după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Bărbatul crezuse că nu a fost observat

Un angajat al unei firme din Vaslui a trecut pe culoarea roșie a semaforului în orașul Haarlem din Olanda. Acum firma este bună de plată, autoritățile olandeze obligând-o să achite amenda.

Ce a pățit după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului în Olanda

Administrația Verwerking Flitsgegevens CJIB (Serviciul de prelucrare a datelor din memoria flash al CJIB din Țările de Jos) a amendat firma din Vaslui cu suma de 250 euro. Obligația de plată a fost emisă fiindcă, la data de 14.05.2022, autovehiculul înmatriculat pe firmă nu a respectat indicațiile de la semafor, fapt ce putea pune în pericol buna circulație.

Autoritățile din Olanda au acordat sancțiune pecuniară care presupune o obligație de plată în valoare de 250 euro. Motivul sancțiunii aplicate constă în încălcarea dispoziţiilor articolului 2 din Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie.

“Va fi obligată intimata … SRL la plata sumei de 1.235 lei, reprezentând echivalentul în lei, la cursul BNR din data de 07.07.2022, al sancţiunii pecuniare în cuantum de 250 euro, aplicată acesteia de statul emitent pentru comiterea faptei contrare normelor de trafic rutier anterior menţionate”, a stabilit instanța de judecată, în scrisoarea de înștiințare.

Decizia nu este definitivă și poate fi combătută.

Potrivit prevederilor legale ale autorităţii străine solicitante, firma, pe numele căreia era înregistrat vehiculul al cărei șofer a comis abaterea rutieră, este bună de plată, conform deciziei judecătorului care a instrumentat cazul.

Judecătoria Vaslui a admis, în data de 17 mai 2023, solicitarea venită din partea autorităților olandeze. Cu toate că le-a fost trimisă o citație legală, reprezentanții firmei amendate nu s-au prezentat pentru a da explicații în legătură cu abaterea șoferului din Vaslui sancționată cu suma 250 de euro pentru că a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

 

Mașinile Google Street View, accidente în lanț în România

Un autoturism care făcea poze pentru actualizarea hărților virtuale de pe Google Street View a fost lovit de un autoturism marca Logan, în comuna buzoiană Ziduri. Mașina a fost aruncată în șanț, suferind daune serioase.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, din fericire ambii șoferi scăpând nevătămați.

Mașinile Google Street View au revenit în România pe data de 7 martie 2023 pentru a prelua imagini 360 grade Street View. Se încearcă acoperirea mai multor zone și localități din țara, precum Vălenii de Munte, Câmpulung, Timișoara, Orșova, Deva, București, Pașcani, Călărași, până la Târgu Mureș.

De atunci, incidentele rutiere s-au ținut lanț. O mașină a intrat în coliziune cu locomotiva unui tren, un accident s-a produs la trecere la nivel cu calea ferată, o alta fost lovită de un tren de persoane.

Imaginile din marile orașe au fost actualizate constant fiind adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Serviciul Google Maps este disponibil în peste 250 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Google Maps oferă acum utilizatorilor posibilitatea de a-și alege o rută ecologică, cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil către destinație. În 2018, peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate.

Firma la care era angajat șoferul a primit citație în legătură cu ce a pățit după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite