marți, 16 aprilie, 2024

Ce câștigă Rusia de pe urma atacurilor Hamas: Resursele americane merg spre Israel!

Atacurile teroriștilor Hamas în Israel au întors toate privirile mapamondului spre Israel, lăsând, cumva, războiul din Ucraina pe plan secund. Indirect, Rusia are de câștigat de pe urma atacurilor Hamas, deoarece mare parte dintre resursele americane care mergeau spre Ucraiana vor fi orientate acum spre Israel, în ciuda animozităților care există între Joe Biden și Benjamin Netanyahu.

Ce câștigă Rusia de pe urma atacurilor Hamas

E clar că întreaga lume a fost impresionată de lovitura primită de Israel, statul considerat unul dintre cele mai puternice la nivel mondial.

Izbucnirea conflictului din Israel a întors cumva fața tuturor dinspre conflictul din Ucraina. Acest lucru nu poate decât să avantajeze Rusia. Asta deoarece americanii vor fi obligați să sprijine Israelul, lucru anunțat și de președintele Biden, chiar dacă administrația americană nu-l are la inimă pe Benjamin Netanyahu.

În aceste condiții, bună parte dintre puținele resursele americane, pe care le mai scapă printre degete Congresul, se vor îndrepta mai degrabă spre Israel decât spre Ucraina.

De aici și multiplele vizite făcute de Volodimir Zelenski în capitalele europene în ultima perioadă, inclusiv în România.

Liderul ucrainean este și el conștient că la nivel de imagine și influență țara sa nu are nicio șansă în fața Israelului. Pentru că, indiferent cât de antipatic ar fi Netanyahu băieților cu bani din SUA, Ucraina nu ar putea să aibă vreodată câștig de cauză în fața Israelului. Drept dovadă pentru acest fapt stă și discuția de 8 ore purtată de Antony Blinken cu Benjamin Netanyahu, dar și venirea lui Joe Biden în Israel.

A știut Mossad despre atacurile Hamas?

Israel este unul dintre statatele cu cele mai bine finanțate servicii de informații din lume. Și, totuși, nici Mossad și nici celelalte agenții de servicii secrete din Israel nu au știut sau s-au făcut că nu știut despre atacul venit din partea teroriștilor Hamas.

Trupele israeliene erau masate în partea de nord deoarece ar fi existat semnale că Iranul ar pregăti un atac dinspre Liban. Pericolul forțelor Hezbollah era cumva iminent, așa că Israelul se concetrase spre acea zonă. Chiar dacă Mossad are mulți infiltrați în interiorul Hamas, infiltrații nu au putut afla nicio informație în legătură cu atacul. Există și varianta că aceste informații au fost transmise către Mossad, dar nu s-a dorit să existe apărere pentru a duce la căderea regimului Netanyahu sau nu s-au luat măsuri tocmai pentru a avea un motiv bun să radă Fâșia Gaza de pe fața pământului.

Indiferent de care dintre aceste variante a fost corectă, de suferit a avut populația de rând. Nu s-a putut da alarma, iar oamenii au fost luați prin surprindere. Atacul terorist care a avut loc în Israel a fost foarte bine organizat și susținut de puteri străine. Printre țările care și-au manifestat sprijinul față de Hamas se numără Iran, care își dorea ca Israel să încheie acord cu Arabia Saudită, o țară care a fost mai mereu alături de Iran. Erau cât pe ce să încheie o înțelegere cu Arabia Saudită, să deschidă ambasade în cele două părți.

Cu excepția Iranului, care deține bomba atomică, în lumea arabă, nimeni nu a condamnat atacul terorist venit din partea trupelor Hamas în Israel, dar nici nu a avut curajul să spună că îl sprijină.

Indiferent de modul în care se va încheia conflictul din Orientul Mijlociu, Rusia are de câștigat de pe urma atacurilor Hamas.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.