duminică, 3 decembrie, 2023

Mihai a locuit 13 ani într-o groapă, lângă cimitir! Ce s-a întâmplat acum cu bărbatul de 54 de ani

Mihai a locuit 13 ani într-o groapă, lângă cimitir. Viața lui s-a schimbat în bine acum, când un ieșean, care l-a văzut cum se chinuie să meargă în cârje, a decis să-l ajute. Impresionat de povestea bărbatului din Huși, ieșeanul i-a cumpãrat un moped electric, adaptat persoanelor cu dizabilități.

Mihai a locuit 13 ani într-o groapă, lângă cimitir!

Mihai Găbară, în vârstă de 54 de ani, a locuit, timp de 13 ani, într-o groapă săpată în pâmânt, în spatele unui cimitir în cartierul Dric, din Huși.

Bărbatul, care a locuit într-un loc impropriu, a lucrat într-o turnătorie din Ploiești, însă a revenit în Huși, municipiu cu 30.000 de locuitori, când societatea și-a încetat activitatea.

„Aveam o casă în Huși, dar era una naționalizată, așa că am rămas pe drumuri. A trebuit să-mi fac un acoperiș deasupra capului. Și atunci, cu ajutorul oamenilor de pe aici, din zonă, mi-am construit acest bordei”, a spus Mihai Gabără despre groapa în care locuia.

După ce s-a întors în Huși, Mihai a fost văcar, având o sursă minimă de venit. Din cauza problemelor de sănătate, nu a mai putut munci, așa că a ajuns să trăiască din mila vecinilor sau din pomeni de la cimitirul din apropierea gropii în care locuiește.

„Am avut un an ajutor social, 140 de lei pe lună, prin 2015. După aia, mi l-a tăiat și pe acesta, poate din greșeala mea, pentru că trebuia să umblu pe la Vaslui să-l prelungesc, să-mi dea de la comisie că sunt inapt de muncă”, a menționat Mihai.

În anii trecuți, Mihai mai primea o farfurie de mâncare de la o bătrână pe care ajută uneori la diverse treburi.

„Trec aproape zilnic pe aici să văd dacă nu a înghețat. Îi aduc și câte un ceai cald și câte ceva de mâncare. Îl mai ajutăm și noi cât putem”, a menționat un bărbat care locuiește în apropierea gropii unde stă Mihai.

A primit o cameră de la primărie, dar a refuzat

Primăria Huși a susținut că a vrut să îi dea o cameră, dar acesta ar fi refuzat. Când boala i s-a agravat, dar nu avea nici acte de identitate valabile si nu se putea duce la spital, la bordeiul lui Găbară a venit doctorul Nelu Tătaru, care l-a văzut, l-a luat la cabinet si, după ce l-a tratat, l-a ajutat să își facă acte de identitate.

În 2021, Mihai a primit o rulotă de la un om milos, însă problemele locomotorii de care acesta suferă de ani întregi s-au acutizat. Astfel, zilele trecute, un ieșean care l-a văzut cât de greu se deplasează, i-a cumpărat un moped electric, adaptat persoanelor cu dizabilități.

„Îi multumesc din suflet domnului Bogdan. Pun cârjele aici, le leg pe moped si merg unde am treabă. Am învățat să merg corect, să dau prioritate, să nu încurc șoferii de masini, că nu e bine. Sunt foarte fericit. Nu mă așteptam să pot să circul și eu repede, de colo, colo. Toți cei cu probleme cu picioarele, să știe că e minunat să ai un așa moped electric. Mulțumesc mult domnului Bogdan. Am fost norocos să îl întâlnesc”, a spus bucuros Mihai, care a locuit 13 ani într-o groapă, lângă cimitir.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.