vineri, 29 martie, 2024

Ce preţ are un brad natural într-o piaţă din Arad, în 2022. Pomii pot ajunge la o înălțime de peste 2,5 metri

Sărbătorile se apropie cu repeziciune, iar lumea se întreabă ce preţ are un brad natural. Răspunsul îl găsim într-o piaţă din Arad unde pomii aduşi din Danemarca pot ajunge la o înălţime de peste 2.5 metri. Pomii de dimensiuni mici pot costa câţiva zeci de lei, diferenţa de preţ o face dimensiunea acestora sau natura lor (brazi naturali sau artificiali).

Pentru persoanele nehotărâte este bine de amintit faptul că brazii au diferite preţuri în funcţie de dimensiune, natura, sau locul de unde este achiziţionat. La fel ca în fiecare an, pieţele, magazinele de bricolaj sau chiar şi în mediul online găzduiesc diferite modele de brazi.

Ce preţ are un brad natural într-o piaţă din Arad, în 2022

În piaţa „Mihai Viteazul” din Arad, comercianții au adus brazi naturali din Danemarca. Pomii sunt încărcaţi cu, coroanele bogate, iar înălţimile lor variază de la 1,2 metri și peste 2,5 metri.

La fel ca şi în anii trecuţi, preţul unui brad de import este cu 15 la sută mai mare. Spre exemplu, pentru un brad adus din Danemarca de 1,2 metri, prețul se situează între 100 și 120 de lei. Cei care doresc un brad mai înalt, de 1,8 metri, prețul ajunge între 170 și 190 de lei.

Cei ce îşi doresc un brad mai mare pot opta pentru cei de peste 2,5 metri, tot din Danemarca, iar prețul acestora variază între 300 și 350 de lei. În magazinele de bricolaj puteţi descoperi brazi la preţuri mai accesibile.

Un brad de 1 – 1,3 metri poate fi achiziționat la prețul situat între 39 și 49 de lei. Dacă vă doriţi însă un brad de peste 3 metri trebuie să scoateţi din buzunar câteva sute de lei.

Ce spun comercianţii

Un comerciant din piaţa din Arad a declacart pentru Agerpres faptul că afacerile cu brazi merg din ce în ce mai prost în ultimii ani.

„Nu am schimbat preţurile pentru că afacerea merge şi aşa tot mai prost de la un an la altul. Am scăzut pe alocuri la brazii mai mici, am ridicat cu 10 sau 20 de lei la brazii mai mari, dar în medie avem aceleaşi preţuri. Avem concurenţă foarte mare cu magazinele care, de câţiva ani, aduc şi ele brazi de import şi îşi permit să aibă preţuri mai mici, pentru că aceste magazine cumpără cantităţi foarte mari şi automat au parte de discounturi. Noi ne bazăm pe oamenii care locuiesc în apropiere de pieţe şi care nu au maşină să meargă la marginea oraşului la aceste magazine, pentru a-şi cumpăra un brad. În ultimii ani aducem mult mai puţini brazi, ca să nu rămânem cu ei”, a spus acesta.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.