duminică, 21 iulie, 2024

Cine este polițistul prins la furat: A spart o locuință împreună cu fratele său

Un polițist a fost prins la furat dintr-o locuință. Agentul de poliție din Bihor a dat spargerea la o locuință împreună cu fratele său. Cei doi frați, care au sustras pe timp de noapte 6.000 de lei și bijuterii, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cine este polițistul prins la furat: A dat spargerea împreună cu fratele său

Frații Valentin și Gabriel Potre au fost prinși, în noaptea de marți, 24 octombrie 2023, în timp ce spărgeau o locuință din municipiul Oradea. Agentul de poliție și fratele său au fost reținuți pentru 24 de ore și au ajuns miercuri seara în fața judecătorului cu propunerea de arestare.

Reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean Bihor au transmis că se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

„Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, într-un comunicat de presă.

Valentin Potre are 38 de ani și este agent şef de poliţie în cadrul IPJ Bihor. El a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

„A fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat”, au mai precizat polițiștii orădeni.

Au spart un seif și au furat bani și bijuterii

Potrivit rechizitoriului, polițistul a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif. Agentul șef de poliție l-ar fi determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani și bunurile existente.

Cei doi hoți au fost prinși în flagrant, noaptea, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii.

Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, comisarul-șef Alina Fărcuța, a transmis că instituția „se delimitează ferm” de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost informat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și a fost pusă în mișcare acțiunea penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, comisarul-șef Alina Fărcuța.

La acțiunea de flagrant au participat și agenții IPJ Bihor.

„Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, au mai transmis polițiștii orădeni după ce s-a aflat cine este polițistul prins la furat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.