sâmbătă, 20 iulie, 2024

Cine sunt milionarii de la bordul submarinului Titan. Rămășițele lor au fost găsite pe fundul oceanului!

Milionarii de la bordul submarinului Titan și-au pierdut viața în condiții de neimaginat. Ei au vrut să vadă rămășițele Titanicului, dar au sfârșit într-un mod tragic, care a șocat întreaga lume.

Viața a luat sfârșit pentru cei 5 bărbați care au fost dați dispăruți pe data de 18 iunie, iar joi, 22 iunie, trupurile lor au fost descoperite în apropiere de epava Titanicului.

Cine erau milionarii de la bordul submarinului Titan

Cei 5 bărbați cu o mare putere financiară care au vrut să vadă nava istorică, au urcat în data de 18 iunie la bordul submarinului care urma să le îndeplinească visul. Însă visul s-a transformat într-un coșmar, când cei 5 au fost găsiți fără suflare, în adâncimile Oceanului Atlantic, chiar în apropierea Titanicului.

Cel care a pilotat submersibilul a fost americanul Stockton Rush și avea 61 de ani, și era era fondator și director executiv al companiei care deținea submarinul, OceanGate. Alături de el la bord se afla și Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, un miliardar britanic, președinte al Action Aviation, o companie internațională care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri.

Acesta a postat pe Facebook, chiar în noaptea dinaintea tragediei ce avea să-i curme viața, în care-și exprima entuziasmul pe care-l încearcă vizavi de această expediție din Oceanul Atlantic.

„Sunt mândru să anunț în sfârșit că m-am alăturat OceanGate Expeditions pentru misiunea lor RMS TITANIC, ca specialist pe submarinul care coboară pe Titanic. Din cauza celei mai grele ierni din Newfoundland din ultimii 40 de ani, este probabil ca această misiune să fie prima și singura cu echipaj uman care merge spre Titanic în 2023. Tocmai s-a anunțat o perioadă de vreme bună și vom încerca o scufundare mâine.

Am început operațiunile din St. Johns, Newfoundland, Canada ieri și plănuim să începem scufundarea în jurul orei 4:00 mâine dimineață. Până atunci avem o mulțime de pregătiri și briefing-uri de presă de făcut. Echipa submarinului are câțiva exploratori legendari, dintre care unii au făcut peste 30 de scufundări pe RMS Titanic din anii 1980, inclusiv PH Nargeolet. Mai multe actualizări ale expediției puteți urmări dacă vremea ține cu noi”, a scris Hamish Harding pe pagina să personală de Facebook.

Ceilalți 2 pasageri au fost un tată, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul sau de doar 19 ani, Suleman Dawood. Cea de-a cincea persoana, era un francez de profesie oceanograf. Paul-Henry Nargeolet avea 77 de ani, iar în trecut a supravegheat recuperarea a 20 de tone a carenei Titanicului.

Trupurile acestora au fost găsite de un robot canadian

După o ora și 45 de minute de la începerea expediție cei 5 milionari au pierdut contactul cu vasul, iar după 5 zile de căutări, ei au fost găsiți înecați.

Submarinul care măsură 7 metri lungime și avea o greutate de 10 tone a fost găsit de un robot canadian la 500 de metri distanță de epava Titanicului.

„În urma acestei determinări, am notificat imediat familiile în numele Gărzii de Coastă a SUA și al întregului comandament unificat. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor. Îmi pot doar imagina cum a fost pentru ei și sper ca această descoperire să le ofere o oarecare alinare în această perioadă dificilă”, a spus Mauger, comandantul primului district al Gărzii de Coastă.

Submersibilul Titan la bord cu cei 5 milionari, a pornit într-o expediție la mare adâncime în Oceanul Atlantic. După ce rămășițele milionarilor de la bordul submarinului Titan au fost găsite de Garda de Coastă, reprezentanții OceanGate au postat un mesaj emoționant despre toată situația, spunând despre bărbați că au fost niște adevărați exploratori, care iubeau și protejau oceanele.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite