Cremă pentru cicatrici și arsuri. Cum să scapi de acest disconfort estetic?

Publicat:

Tot mai multe persoane sunt în căutare de cremă pentru cicatrici și arsuri. Arsurile pot avea origini complet diferite. În general, distingem trei grupe. Acestea pot fi termice, chimice și electrice. Toate grupele au ceva în comun. Dacă zona leziunii a fost mare, toate provoacă disconfort fizic. Prin disconfort fizic înțelegem durere, arsură, mâncărime și senzație de apăsare. Pe lângă disconfortul fizic, cicatricile provoacă mult disconfort estetic.

Probabilitatea apariției unei cicatrici după o intervenție chirurgicală este foarte mare, deoarece pielea este grav afectată. Totuși, nu disperați, este posibil să faceți orice cicatrice mai puțin vizibilă. Arsurile pot fi termice, chimice și electrice. Principala problemă este că arsurile tind să acopere o suprafață mare. O cicatrice de la o astfel de arsură nu reprezintă doar un disconfort estetic, ci și fizic. Procedurile cosmetice, cum ar fi peelingul chimic sau resurfacția cutanată cu laser, sunt adesea însoțite de apariția cicatricilor.

Cremă pentru cicatrici și arsuri. Cum ajută remediile farmaceutice să ameliorezi vizual deranjul

Produsele care conțin extractul de Centella asiatică pătrund în țesutul conjunctiv care alcătuiește cicatricea și acționează asupra structurii acesteia. Crema ameliorează umflăturile, înlătură roșeața și îmbunătățește elasticitatea țesutului cicatricial. De asemenea, crema restabilește bariera protectoare a pielii.

Fizioterapia și alte tratamente fără a consulta în prealabil un specialist în cicatrici pot agrava mult locul lezat. De asemenea, nu ar trebui să se facă tatuaje pe cicatrici, deoarece deteriorarea suplimentară a pielii va împiedica vindecarea.

Remediile naturiste nu au studii clinice, iar eficiența lor este discutabilă. De cele mai multe ori, aceste tratamente nu au niciun efect, iar unele chiar agravează cicatricea. Produsele concepute pentru îngrijirea cicatricilor reduc densitatea țesutului cicatricial, umflarea și îmbunătățesc echilibrul apei în spațiul interstițial.

Cremele reduc umflăturile, diminuează hiperpigmentarea și uniformizează culoarea cicatricii. Reduce înălțimea cicatricilor hipertrofice de 2 până la 3 ori, în funcție de individ.

Cum să eliminați o cicatrice provocată de arsură?

Cosmetologia modernă îmbunătățește continuu metodele pentru a ajuta la inversarea efectelor cicatricilor de arsură. Tratamentul deformărilor cutanate cicatrizate este uneori pur și simplu necesar, deoarece cicatricile profunde nu numai că vă pot afecta aspectul, dar limitează și mobilitatea zonei afectate.

Refacerea cu laser poate fi utilizată pentru a arde pielea cicatrizată și a permite celulelor sănătoase să se regenereze în locul cicatricei. Tratamentul este potrivit pentru toate tipurile de piele, este nedureros și sigur, nu necesită o pregătire specială și nu are o perioadă de reabilitare. Din păcate, este posibil ca o singură procedură să nu fie suficientă pentru dispariția completă a cicatricei.

Peelingul cu acid constă în expunerea pe termen scurt, nu mai mult de câteva minute a pielii la acid tricloroacetic. De obicei, această procedură este utilizată ca o completare a resurfacingului cu laser și este prescrisă. Ca urmare a efectelor substanței active, are loc o reînnoire celulară și cicatricile devin mai puțin vizibile. După peelingul cu acid, roșeața de pe piele este destul de severă, pot apărea, de asemenea, descuamări și mâncărimi.

Dacă nici peelingul, nici tratamentul cu laser și nici o cremă pentru cicatrici și arsuri nu a fost de folos, se poate efectua o procedură chirurgicală. De regulă, aceasta se efectuează sub anestezie locală. În timpul operației, medicul disecă cicatricea cu un bisturiu, iar suprafața din jurul ei este fixată și micșorată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite