miercuri, 17 aprilie, 2024

Cum a reușit un român să aibă căldură gratis toată iarna. Acum nu mai are grija facturilor

Un român a povestit pe rețelele de socializare cum a reușit să aibă căldură gratis în casă toată iarna, fără a mai avea grija facturilor. Iar acest lucru este lăudabil în contextul scumpirii gazelor și energiei electrice pe plan mondial. Bărbatul a fost apreciat de internauți pentru soluția găsită, care are șanse să fie folosită de tot mai multă lume.

Încă din toamna trecută, majoritatea românilor s-a confruntat cu o problemă destul de importantă, în ceea ce privește încălzirea locuințelor. Cum gazele naturale, energia electrică și combustibilii s-au scumpit enorm, facturile la utilități le-au dat palpitații celor mai multe persoane. Pe de altă parte, unii s-au gândit la metode alternative în urma cărora au reușit să facă economii considerabile. Iar una dintre aceste soluții o reprezintă porumbul.

Cum să ai căldură gratis toată iarna

Un român a găsit o soluție pentru a se încălzi, practic, complet gratis, fără să scoată un leu din buzunar. Și aceasta în contextul în care gazele și energia electrică s-au scumpit în toată Europa și foarte mulți oameni suferă din această cauză. Astfel, bărbatul și-a expus ideea în mediul online, pe un grup de Facebook numit „Mutat la țară – Viața fără ceas”.

„Dragi prieteni mutați la țară! Am mai scris cândva că predau cursuri despre lene. Totuși, în lenea mea și cu kilogramele în plus, împreună cu nevasta, am adunat de pe câmp în câteva ore cinci butoaie de coceni. Anul acesta intenționez să dedic o săptămână pentru adunat coceni.

Sunt câmpurile pline, deoarece se recoltează cu combinele, sub formă de boabe, cocenii rămânând pe câmp «dâră», foarte ușor de adunat. Ard repede, dar dau o căldură mare. Probabil veți spune că e rușinos să stau pe câmp să adun coceni, dar dacă economisesc o căruță de lemne, parcă se merită.

La nivelul României rămân pe câmpuri peste trei milioane de tone de coceni. Așa că sigur dacă luați de bun exemplul meu și, harnici cum vă știu, o să-mi rămână și mie ceva coceni”, a scris bărbatul pe Facebook.

Ce reacții au avut internauții

Receptivi la ideea expusă de bărbat, mulți internauți au răspuns la postarea acestuia, unii susținând că fac la fel. Cu toate acestea, au fost și persoane care au considerat că nu e normal să iei cocenii de pe tarlaua cuiva, fără a avea acordul acestuia.

„Și eu am făcut asta. Am invitat și o vecină, mi-a spus că-i este rușine și nu vine cu mine. Nu m-am supărat, au rămas mai mulți pentru mine”, a scris cineva.

Alții au spus, în schimb, că a lua cocenii de porumb de pe câmp reprezintă o infracțiune, așa că părerile sunt împărțite.

„Am citit toate comentariile și am rămas uimită să văd că în afară de câteva excepții toată lumea găsește normal să culegi coceni (sau poate fi orice) de pe un câmp care nu îți aparține fără să ceri acordul proprietarului.”

„Proprietarul acelui câmp zice bogdaproste că i se curăță terenul, căci dacă ar fi avut nevoie de ei nu ar fi rămas acolo și felicitări acestor oameni pentru că știu cum să-și economisească banii”, a fost altă opinie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite