vineri, 14 iunie, 2024

Cum arată iahtul de jumătate de miliard al lui Jeff Bezos – FOTO, VIDEO

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și-a comandat, în urmă cu câțiva ani un iaht a cărui cost se ridică la peste 500 de milioane de dolari. Iahtul are toate dotările pe care și le poate permite un om, are o propulsie de ultimă generație.

Fondatorul Amazon nu s-a uitat la bani atunic când a contractat compania olandeză Oceanco pentru construcția a, cel mai probabil, celui mai luxos iaht văzut vreodată. Imaginile obținute vorbesc de la sine.

Cum arată iahtul lui Jeff Bezos

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este la un pas de a-și vedea visul împlinit. Asta pentur că compania olandeză Oceanco a terminat de construit iahtul super luxos ce l-a costat pe miliardar aproape 500 de milioane de dolari. Iahtul Koru, cu codul de Y721 a fost scos curând în largul mării pentru câteva teste, iar curioșii care l-au văzut au fost fascinați de modul în care a fost construit. Concret, iahtul a fost conceput pentru uz maxim de vânt și vele, la bord existând și motoare cu combustie.

Motoarele pot fi folosite în contextul în care nu există vânt. Iahtul are 3 mari catarge pe care pânzele vor fi fixate. Acest lucru înseamnă o reducere destul de mare a costurilor de exploatare pentru că nu mai este nevoia de a arde cantități mari de combustibil. Acest lucru fiind pus la punct, emisiile CO2 vor fi substanțial mai mici decât media normală.


Iahtul are dimensiuni uriașe, dar silueta suplă îl face să pară mai compact. Cu toate că a făcut vâlvă în mai toată presa internațională, compania producătoare nu a publicat incă imagini din interiorul navei. Totuși, sursele spun că interiorul este unul super luxos, având piscină, și alte facilități tehnice de top.

 

Construcția iahtului a generat un întreg scandal

Construcția iahtului nu a fost lipsită de incidente. De exemplu, carena navei a fost construită în Alblasserdam, iar oficialii de la Oceanco au transportat nava, fără catarge spre un alt șantier din Rotterdam. Scandalul a apărut în momentul în care constructorul le-a cerut autorităților orașului să dezasambleze temporat un pod istoric pentru a permite colosului să treacă. Autoritățile, la presiunea publică ce a fost uriașă, au refuzat acest lucru, iar constructorii au trebuit să urmeze etapa finală pe un alt șantier.

Acum, iahtul este definitivat şi a ieşit cu catargele montate în Marea Nordului, fără vele, folosindu-şi motoarele pentru teste de propulsie şi manevrare. Asemenea teste se fac de obicei la etapa finală înainte de livrare, iar termenul anunţat anterior pentru acest iaht era de februarie 2023, prin urmare, am putea să ne aşteptăm ca-n următoarele zile iahtul să-i fie livrat lui Jeff Bezos.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite