duminică, 21 iulie, 2024

Cum să vinzi locuința la un preț mult mai mare. Soluții inovatoare care o fac atractivă pentru cumpărători

Modernizarea unei bucătării sau a unei băi reprezintă, pentru mulți, soluția principală pentru a putea să vinzi locuința la un preț mult mai mare. Pentru anul 2024, Nasdaq prezintă 3 modalități de a renova care vor spori atractivitatea locuinței pentru potențialii cumpărători, și vor crea un mediu mai plăcut pentru rezidenții curenți.

Cum să vinzi locuința la un preț mult mai mare

Conform unui sondaj actual realizat de US News & World Report, ce a vizat indivizii cu vârsta peste 55 de ani, 93 la sută dintre aceștia consideră că a-ți petrece bătrânețea într-un mediu stabil reprezintă un „obiectiv important”. Pentru a captiva acest segment demografic, este esențial ca locuința să ofere un mediu sigur pentru adulții trecuți de o anumită vârstă.

„Observăm o cerere crescută pentru renovări legate de siguranță și accesibilitate. Renovările cele mai cerute includ adăugarea de elemente de siguranță, cum ar fi căzi și dușuri, bare de sprijin, uși mai largi, suprafețe antiderapante și lifturi pentru a se mișca liber prin casă. Prioritizarea proiectelor de îmbunătățire a locuinței care fac o casă sigură și funcțională este o investiție inteligentă pe termen lung, deoarece aceste caracteristici de accesibilitate pot adăuga valoare casei„, a explicat Jon Bostock, CEO al Leaf Home.

În contextul în care fenomenele meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente, mulți potențiali cumpărători de locuințe își îndreaptă atenția către proprietăți care au beneficiat de renovări menite să le confere rezistență sporită în fața dezastrelor naturale.
Impactul vremii extreme va conduce la o accentuare a preocupărilor legate de securitatea locuinței, în sensul de a face casele mai robuste și rezistente la condițiile meteorologice, conform declarației lui Bostock. În anul 2024, se așteaptă ca un număr crescut de proprietari de locuințe să acorde o importanță sporită întreținerii în contextul condițiilor meteorologice, având ca obiectiv protejarea locuințelor împotriva unor situații extreme, precum incendii, uragane, inundații și alte dezastre naturale.

„Ne așteptăm să vedem o cerere crescută pentru îmbunătățiri, cum ar fi sistemele de energie solară pentru a crește fiabilitatea puterii rămase în timpul evenimentelor meteorologice, întreținerea jgheaburilor, astfel încât proprietarii de case să poată îndepărta frunzele uscate care pot lua cu ușurință foc din casă și ferestrele cu izolație puternică pentru protejați de vânturile puternice și de temperaturile extreme. Aceste tipuri de îmbunătățiri pentru locuințe măresc valoarea unei case, ajută la întreținerea preventivă și, în unele cazuri, pot chiar salva vieți”, a adăugat Bostock.

În 2024, o locuință ideală este cea care contribuie la sănătatea și siguranța locuitorilor săi. Potrivit lui Bostock, una dintre renovările esențiale în acest an este instalarea unui sistem de filtrare a apei în casă.

Bostock a subliniat creșterea cererii pentru sistemele de filtrare a apei la domiciliu, în contextul în care calitatea apei potabile în SUA continuă să se deterioreze. Aproximativ 50 la sută din apa de la robinet din SUA conține PFAS, denumite și „substanțe chimice pentru totdeauna”. Aceste substanțe chimice au fost asociate cu probleme grave de sănătate, inclusiv cancer. Mai mult, filtrele de apă obișnuite, precum cele din frigider, nu oferă protecție adecvată împotriva tuturor PFAS, conform afirmațiilor lui Bostock. Drept rezultat, proprietarii de case investesc în sisteme de filtrare a apei cu osmoză inversă pentru întreaga locuință, mai ales în zonele care prezintă un risc crescut de apă contaminată.

Care sunt tendințele în România

Chiar dacă aceste trei tendințe sunt observate pe piața imobiliară americană, dorința de a întări siguranța se numără și printre prioritățile locuitorilor din România.

Conform unui studiu publicat în colaborare cu Reveal Marketing Research și Rockwool anul trecut, 71 la sută dintre rezidenții români care locuiesc în apartamente doresc să aibă un rol activ în alegerea materialelor pentru izolația clădirii lor, în timp ce 49 la sută nu sunt siguri dacă normele de siguranță la incendiu a locuinței lor sunt reglementate prin lege.

Rezultatele cercetării arată că, până în 2022, renovările locuințelor s-au concentrat în principal pe îmbunătățiri estetice (62 procente), urmate de înlocuirea ușilor și ferestrelor (45 procente) și îmbunătățirea sistemelor de izolație termică a locuinței (36 procente).

Principalul avantaj anticipat în urma renovării caselor individuale (pe lângă faptul că poți să vinzi locuința la un preț mult mai mare) este economisirea de bani prin creșterea eficienței energetice (44 procente). Interesul pentru eficiența energetică este predominant în rândul românilor cu vârsta peste 44 de ani (62 procente) și în mediul urban (48 procente), în timp ce tinerii sub 30 de ani se axează îndeosebi pe sporirea siguranței împotriva incendiilor. Aproximativ 57 la sută dintre cei care doresc să-și renoveze locuințele trăiesc la casă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.