vineri, 14 iunie, 2024

De ce ai picioarele umflate. Cum poți scăpa de această problemă

Picioarele umflate pot fi o problemă obișnuită, dar neplăcută pentru multe persoane, iar cauzele pot varia de la oboseală și inactivitate până la afecțiuni medicale mai grave.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva din cauzele comune ale umflării picioarelor și ce măsuri puteți lua pentru a trata această problemă.

De ce ai picioarele umflate

Cauzele acestei afecțiuni pot fi diverse și se pot manifesta diferit de la persoană la persoană. În general cauzele comune ale acestei afecțiuni pot avea următoarele cauze:

Retenția de apă este o cauză obișnuită a picioarelor umflate. Aceasta poate fi declanșată de o varietate de factori, cum ar fi temperatura ridicată, menstruația, consumul excesiv de sare și stresul. Retenția de apă poate duce la umflarea membrelor inferioare, dar și la umflarea mâinilor și a feței.

Este posibil ca adăugarea a 200 până la 400 mg de magneziu în dieta zilnică să vă ajute să limitați retenția de apă și durerea. Discutați cu medicul înainte de a lua suplimentul, deoarece nu ar trebui să-l utilizați dacă aveți o afecțiune renală sau cardiacă.

Statul pentru o perioadă lungă în picioare  poate duce la umflarea picioarelor, deoarece sângele se poate acumula în vasele de sânge ale membrelor inferioare. Acest lucru poate fi comun pentru persoanele lucreaza în retail sau în HoReca.

Inactivitatea poate duce la o circulație deficitară a sângelui și la acumularea de lichide în țesuturi, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor.

Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele, medicamentele pentru tensiunea arterială sau contraceptivele orale, pot provoca retenție de apă, iar membrele umflate pot fi una din simptome.

Diverse afecțiuni medicale pot provoca umflarea picioarelor, cum ar fi insuficiența cardiacă, boli ale ficatului și ale rinichilor, limfedemul sau tromboza venoasă profundă.

Cum puteti trata picioarele umflate

De cele mai multe ori, diagnosticul de picioare umflate nu este unul dificil, întrucât aspectul clinic este sugestiv și, alături de istoricul medical și cel familial din partea pacientului, se poate contura o suspiciune despre potențialele cauze.

Totuși, pentru a obține o certitudine și a implementa schema terapeutică adecvată, este nevoie de efectuarea unor teste suplimentare ce pot atesta sursa edemelor.

O modalitate simplă și eficientă de a trata umflarea picioarelor este mișcarea. Exercițiile ușoare, cum ar fi plimbările în ritm alert sau ciclismul, pot îmbunătăți circulația sângelui și limfatică, ceea ce poate ajuta la reducerea umflăturii.

Îmbrăcămintea strâmtă, cum ar fi jambierele sau sosetele, poate împiedica circulația normală a sângelui, așa că evitați astfel de haine și alegeți îmbrăcăminte comodă, dar care să ofere și un pic de susținere.

Dacă umflarea picioarelor este cauzată de sarcină, consultați un terapeut care este specializat în masajul prenatal.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite