duminică, 3 martie, 2024

De ce te dor sânii? Cum să scapi de deranjul sâcâitor în 5 minute

Tot mai multe persoane se întreabă de ce te dor sânii înainte de menstruație. Acest simptom este denumit medical mastalgie și are diverse cauze care stau la baza acestuia. Durerea mamară nu indică întotdeauna o boală gravă, iar tratamentul clinic pentru această afecțiune este necesar în 20% din cazuri. Dar mastalgia creează disconfort în viața de zi cu zi și poate fi totuși un simptom al unei boli. Prin urmare, primul pas în combaterea ei este înțelegerea cauzei apariției sale.

Durerea sânilor poate apărea dintr-o varietate de motive. Sânii dor adesea în a doua fază a ciclului menstrual, în timpul sarcinii sau la debutul menopauzei. Acest lucru este normal, deoarece în această perioadă are loc o schimbare hormonală completă în organism. O durere sâcâitoare la nivelul sânilor semnalează apariția fibrozei chistice. Aceasta este apoi omniprezentă și ciclică. Durerile ocazionale indică uneori formarea de chisturi sau apariția unei tumori. Într-un astfel de caz, disconfortul este unilateral, trăgând și dureros. Dacă sânul stâng doare la femei, acesta poate fi un semnal de patologie cardiacă.

De ce te dor sânii? Cauze banale care pot provoca disconfortul

Ocazional, lenjeria intimă incomodă și strâmtă poate provoca dureri mamare severe. Alte motive pot fi traumatismele mamare, care pot provoca senzații neplăcute la apăsarea sânului sau în repaus. Bolile infecțioase și inflamatorii nu trebuie uitate.

În toate cazurile, o examinare profesională de către un mamolog este obligatorie și necesară. Este recomandabil să efectuați în prealabil o autoexaminare la domiciliu. Medicul vă va spune restul. Durerea sânilor poate fi un motiv de îngrijorare. De asemenea, vă poate îngreuna somnul sau viața normală. Dacă vă îngrijorează durerea în piept, discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să puteți primi sfaturi despre cum să scăpați de aceste simptome. De asemenea, puteți folosi unele dintre sugestiile enumerate mai jos.

Țineți un jurnal al durerii. Acest lucru vă va ajuta să țineți evidența durerii dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să îi explicați specialistului din domeniul sănătății ce ați simțit la un moment dat. Acest lucru îi va permite acestuia să înțeleagă mai bine sentimentele dumneavoastră de durere.

Cum să ameliorezi rapid disconfortul? Ce exerciții recomandă specialiștii?

Folosiți serviciile unui profesionist atunci când cumpărați un sutien. Acest lucru va asigura că sutienele dvs. sunt de mărimea potrivită și vă susțin pe deplin sânii. Unii specialiști recomandă să dormiți în sutien. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii provocate de greutatea sânilor dumneavoastră.

Luați antiinflamatoare fără prescripție medicală, ar fi ibuprofenul. Consultați-vă întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament.

Pentru a ameliora disconfortul mențineți o greutate normală. Adesea, sânii femeilor sunt primii care reacționează atunci când acestea pierd sau iau în greutate. Menținerea unei greutăți normale are cel mai bun efect asupra sănătății dumneavoastră generale și asupra stării sânilor.

Dacă te întrebi de ce te dor sânii trebuie să știi și ce trebuie să faci pentru a scăpa de acest deranj. Astfel, daceți exerciții aerobice. Aceste exerciții, cum ar fi mersul pe jos, vă accelerează bătăile inimii. Ele vă vor ajuta să reduceți durerea, să eliberați stresul și să vă îmbunătățiți starea generală de bine. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice nouă rutină de exerciții fizice. Încercați câteva exerciții de relaxare. Acestea includ meditația, yoga, exerciții de respirație, dușuri calde sau întinderi ușoare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite