marți, 16 aprilie, 2024

„Mă gâdilă în gât și tușesc”. Calmează senzația neplăcută folosind cele mai simple remedii

Multe persoane se plâng și spun că „mă gâdilă în gât și tușesc” atunci când suferă de boli respiratorii. Senzația de gâdilat în gât poate fi un simptom al unei boli de plămâni emergente sau o reacție la diverși iritanți. Pentru a reuși să scapi de acest simptom este bine să cunoști care sunt cauzele manifestării lui.

La om, reflexul tusei este direct legat de iritarea terminațiilor nervoase din mucoasa gâtului. Praful și nicotina, alergenii și agenții infecțioși, virușii și particulele de aer poluat se depun în interiorul gâtului, provocând o senzație de gâdilat care se transformă în cele din urmă într-o tuse uscată. Din cauza acestor iritanți apare disconfortul de gâdilat în gât.

„Mă gâdilă în gât și tușesc”. Cauzele care provoacă manifestarea disconfortului

Există multe afecțiuni care cauzează tuse și disconfort în gât la copii și adulți. Acestea includ infecțiile respiratorii. Virușii și bacteriile care pătrund în tractul respirator declanșează un proces inflamator, ceea ce face ca pacientul să se simtă gâdilat și să sufere de accese de tuse.

Inflamația organelor ORL duce la scurgerea secreției de mucus în partea din spate a gâtului, iritând receptorii și provocând tuse, care se agravează noaptea. Iritații respiratorii cauzate de fumul de tutun, de asemenea, se manifestă prin gâdilat și tuse. Fumătorii adulți au adesea o tuse uscată și crepitantă persistentă.

laringita și traheită cronică, care duce la răgușeală și accese de tuse provoacă manifestarea acestui simptom. Reacțiile alergice pot provoca umflarea mucoaselor, curgerea nasului, mâncărimi la nivelul ochilor, strănut și tuse, dar gâtul nu este inflamat și temperatura corpului este normală.

Un remediu rapid pentru a stopa manifestarea deranjului este leacul naturist știut din cele mai vechi timpuri. Pentru al pregăti se amestecă o linguriță de sare și 200 ml de apă caldă. Umpleți gâtul cu soluția, înclinați capul în sus și faceți gargară, rostind litera „O”. Această procedură trebuie efectuată la fiecare oră. Nu înghițiți soluția.

Cum poate fi tratată o astfel de senzație? Recomandările specialiștilor

Tactica de tratament depinde de cauza simptomelor patologice. Un specialist poate prescrie medicamente pentru tuse, medicamente antivirale și antibacteriene. Recomandările simple pot ajuta la ameliorarea semnelor de disconfort ale bolii.

Consumul de lichide calde din abundență calmează senzația neplăcută din gât. Păstrați nivelul de umiditate din cameră între 40-60%. De asemenea, este indicat să aerisiți camera. Pentru a potoli simptomul enervant faceți gargară cu ceaiuri din plante sau soluții antiseptice.

De asemenea, sunt indicate spre administrare pastilele cu proprietăți antiinflamatorii și antiseptice, care pot ajuta la ameliorarea disconfortului. Dacă tusea este dureroasă, persistentă și neproductivă, este posibil să aveți nevoie de un antitusiv.

Siropul de tuse pe bază de plante Doctor MOM, picăturile pentru tuse Strepsils, Pharyngosept și antibioticele locale sub formă de pastile te vor ajuta să numai spui niciodată „mă gâdilă în gât și tușesc”.  Acestea sunt folosite pentru a trata durerile de gât cauzate de inflamații. În cazul tusei uscate și obositoare, medicul vă poate prescrie medicamente care stimulează secreția de spută.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite