duminică, 3 martie, 2024

Păpădia tratează pancreatita. Cum să pregătești leacul naturist la tine acasă

Multe persoane au observat că păpădia tratează pancreatita. Păpădia tratează pancreatita, gastrita, calculii hepatici, hepatita, constipația și hemoroizii, colitele și enteritele, precum și flatulența. Planta are un efect diaforetic, antipiretic și poate fi băută în caz de febră. Păpădia a fost o plantă populară de mii de ani, iar proprietățile sale vindecătoare au fost folosite pentru a trata diverse boli și afecțiuni.

În primul rând, ceaiul de păpădie curăță ficatul, stimulează producția de bilă, reglează nivelul colesterolului din sânge și tratează alergiile. În plus, remediul este de mare ajutor femeilor însărcinate și celor aflate la menopauză. Cel mai bun moment pentru a culege planta este primăvara. Cel mai bine este să culegeți planta în aprilie, și din locuri care nu sunt prea poluate. Tulpina este partea cea mai utilă, deoarece vindecă diabetul, curăță sângele, reglează metabolismul și tratează problemele de stomac.

Păpădia tratează pancreatita. Combate tumorile și alte probleme de sănătate

Frunzele păpădiei sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate în salate și în diverse mâncăruri pentru a vă ajuta să slăbiți și să obțineți nutrienți esențiali. Florile sale sunt folosite pentru a face un sirop care curăță sângele, îmbunătățește digestia și ameliorează tusea.

Pentru a pregăti remediul trebuie să decojiți rădăcinile, să le tăiați și să le lăsați să se usuce timp de 15 zile. Ar trebui apoi să le depozitați într-un borcan, într-un loc întunecos și răcoros. Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi, limfă și, de asemenea, tratează eficient constipația, acneea, hepatita, reumatismul, constipația, precum și chisturile și tumorile. Este deosebit de eficientă și utilă pentru bolile feminine și pentru problemele legate de alăptare.

Pentru a pregăti acest remediu avem nevoie de 400 gr de flori galbene de păpădie, 4 lămâi tăiate felii, 4 portocale tăiate felii și 3 litri de apă. Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite, adăugați ingredientele în apă și lăsați-le 24 de ore.

Apoi adăugați 2 căni de zahăr și fierbeți timp de o jumătate de minut. Când amestecul devine gros, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate. Folosiți remediul pentru a trata răcelile comune, tusea și bronșita.

Cum să pregătești un ceai de păpădie? Ingredientele necesare

Ceaiul de păpădie se prepară din frunze de păpădie uscate, tocate fin, mărunțite și amestecate. Luați o jumătate de linguriță din amestec și adăugați-l într-un pahar de apă pentru a face ceai. De asemenea, puteți amesteca 60 gr din acest amestec cu 30 gr de rădăcini uscate de păpădie. Adăugați amestecul la 2,5 ml de apă și puțină sare.

Fierbeți la foc mic timp de 20 de minute. Apoi strecurați și beți câte un pahar de ceai de trei ori pe zi. Rădăcina de păpădie, chiar dacă gustul său natural este deosebit de amar, planta este un ajutor suplimentar pentru ficat, stimulând excreția de bilă și facilitând funcțiile de bază.

Păpădia tratează pancreatita dacă este pregătită corespunzător. În plus, un ceai din această plantă reduce colesterolul din sânge și normalizează metabolismul. În plus, acesta activează activitatea de excreție a substanțelor nocive. Planta afectează activitatea vezicii biliare și curăță canalele.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite