joi, 23 mai, 2024

Remediu pentru colonul inflamat! Fructul care previne constipația și te scapă de balonare

Un excelent remediu pentru colonul inflamat este fructul papaya, folosit adesea pentru a rezolva problemele în caz de constipație. Acest fruct care crește în climatele tropicale este foarte gustos și are multe beneficii pentru sănătate. Fiind un fruct moale și cărnos, papaya poate fi folosit într-o mare varietate de moduri culinare.

Papaya, care este cunoscut drept „fructul îngerilor”, crește în climatele tropicale și mai este, de asemenea, cunoscut ca papaws sau pawpaws. Gustul lor dulce, culoarea vibrantă și varietatea largă de beneficii pentru sănătate pe care le oferă le fac un fruct popular. Cu toate că este un fruct exotic și rar, papaya este acum disponibil în cele mai multe perioade ale anului.

Remediu pentru colonul inflamat

Printre posibilele beneficii pentru sănătate ale consumului de papaya amintim riscul redus de boli de inimă, diabet, cancer, ajută digestia, îmbunătățirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea vindecării rănilor. Papaya este un fruct moale, cărnos, care poate fi folosit într-o mare varietate de moduri culinare. În continuare vom explora mai multe despre beneficiile acestui fruct pentru sănătate.

În ceea ce privește digestia, specialiștii recomandă consumul de papaya. Și aceasta deoarece conține o enzimă numită papaină care ajută digestia. De fapt, poate fi folosit ca frăgezitor de carne. Papaya este, de asemenea, bogată în fibre și conținut de apă, ambele ajută la prevenirea constipației și promovează regularitatea și un tract digestiv sănătos.

De asemenea, studiile au arătat că persoanele cu diabet zaharat de tip 1 care consumă diete bogate în fibre au niveluri mai scăzute de glucoză din sânge, iar persoanele cu diabet de tip 2 pot avea niveluri îmbunătățite de zahăr din sânge, lipide și insulină. O papaya mică furnizează aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce este echivalent cu doar 17 grame de carbohidrați.

Reduce riscul de cancer și ajută la sănătatea oaselor

Consumul de antioxidant beta-caroten, găsit în papaya, poate reduce riscul de cancer. În rândul bărbaților mai tineri, dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers.

Nu în ultimul rând, un aport scăzut de vitamina K a fost asociat cu un risc mai mare de fractură osoasă. Consumul adecvat de vitamina K este important pentru o sănătate bună, deoarece îmbunătățește absorbția de calciu și poate reduce excreția urinară de calciu, ceea ce înseamnă că există mai mult calciu în organism pentru a consolida și reconstrui oasele. iar această vitamină se găsește din belșug în papaya.

Totodată, conținutul de fibre, potasiu și vitamine din papaya ajută la prevenirea bolilor de inimă. O creștere a aportului de potasiu împreună cu o scădere a aportului de sodiu este cea mai importantă schimbare alimentară pe care o poate face o persoană pentru a-și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite