Legume care constipă. Ce alimente cauzează probleme cu golirea intestinului

Multe persoane nu cunosc care sunt acele legume care constipă. Dacă vă confruntați în mod constant cu probleme precum constipația, ar trebui să vă uitați la dieta dumneavoastră. Cele mai comune și preferate alimente pot cauza probleme cu golirea intestinului.

Alimentele care sunt ușor de digerat contribuie la constipație. Acestea sunt dizolvate instantaneu de enzime, de sucul gastric și sunt absorbite în fluxul sanguin. În mod normal, intestinele au substanțe care formează un ghem de alimente și acesta se poate deplasa cu ușurință prin tractul gastrointestinal în direcția corectă. Cu toate acestea, dacă o persoană mănâncă ceva care este ușor de digerat, nu formează un ghem de alimente.

Legume care constipă. Ce alimente să eviți pentru a scăpa de disfuncțiile intestinale

Ciocolata, deliciul preferat al tuturor nu numai că îmbunătățește starea de spirit și are un gust uimitor, dar poate duce și la creșterea în greutate și la disfuncții intestinale. Motivul constă în faptul că conținutul ridicat de grăsimi din ciocolată încetinește procesul digestiv. Încetinirea peristaltismului intestinal duce la probleme de golire, la fermentarea alimentelor și la gaze excesive.

Produsele lactate, cum ar fi laptele și brânza, pot provoca constipație în cantități mari. Lactoza din toate produsele lactate crește formarea de gaze, ceea ce duce la o funcționare anormală a intestinului. Această legătură a fost clar demonstrată la copii. Majoritatea persoanelor cu intoleranță la lactoză pot consuma în siguranță o porție mică de produse lactate pe zi. Consultați-vă medicul pentru o dietă personalizată.

Bananele sunt un mister pentru intestin. Bananele verzi necoapte provoacă constipație. Cele coapte acționează ca un laxativ. Bananele verzi conțin mult amidon, care este mai greu de digerat și durează mai mult timp pentru a fi digerat.

Bananele galbene, pe de altă parte, au mai puțin amidon, dar mai multă pectină utilă. Drenează excesul de lichid din țesuturi, dar dacă nu bei suficientă apă, poate afecta negativ funcția intestinală și poate înrăutăți lucrurile.

De ce băuturi să te ferești? Sfaturile specialiștilor

Băuturile care conțin cofeină, inclusiv băuturile energizante, cafeaua neagră, ceaiul, ciocolata caldă, apa minerală sunt strict interzise pentru persoanele care suferă frecvent de constipație. Cofeina tinde să scoată apa din colon atunci când este consumată în cantități mari.

Cu toate acestea, atunci când este consumată în cantități limitate, cofeina poate stimula peristaltismul intestinal. Așadar, fiți atenți la cantitatea de cofeină pe care o consumați pe zi. Alimentele procesate și congelate sunt comode de gătit, dar sunt periculoase pentru tine din toate punctele de vedere.

Alimente precum salamul, cârnații, mesele congelate și alimentele gata de consum conțin conservanți, cantități mari de sodiu sau zahăr. Pentru a digera toți acești aditivi complecși și artificiali, sistemul digestiv trebuie să muncească foarte mult. Acest lucru, la rândul său, slăbește sistemul digestiv, ceea ce duce la diverse probleme intestinale, inclusiv la constipație.

Printre legumele și alimentele care constipă se numără și care conțin gluten. Glutenul este o proteină obligatorie care se găsește în grâu, semolă, secară și orz. Acesta dă forma alimentelor și ajută la menținerea lor laolaltă. Dar majoritatea oamenilor sunt sensibili la gluten și pot suferi de constipație. Nu toate persoanele sensibile la gluten suferă de constipație, dar cele care suferă de boala glutenului ar trebui să evite complet produsele cu gluten.

Pe aceeași temă

Cele mai citite