miercuri, 22 martie, 2023

Înțepături la ovar stâng. Cât de periculos este simptomul și ce afecțiuni anunță acesta?

Publicat:

Înțepăturile la ovarul stâng îngrijorează multe femei. Haideți să încercăm să aflăm de ce apare acest disconfort și cum îl puteți evita. Înțepăturile nu sunt întotdeauna un semn de boală gravă. În cele mai multe cazuri, această senzație apare la femeile care au răcit la nivelul ovarelor. Acestea pot avea dureri abdominale inferioare și o creștere a temperaturii. Pot apărea scurgeri vaginale și dificultăți la urinare.

Arsurile și mâncărimile sunt semne ale unui ovar răcit. Aceste organe au tendința de a se mări în timpul ovulației. Dar există și o serie de boli care sunt însoțite de acest fenomen. Ovarele își schimbă dimensiunea ca urmare a inflamațiilor pelviene, chisturilor sau eroziunii cervicale. O ecografie poate determina dimensiunea ovarelor. Dacă se observă o abatere de la normă nu numai în timpul maturării ovulelor, ci pe parcursul întregului ciclu, acest lucru indică prezența unei boli.

Înțepături la ovar stâng. Senzații neplăcute atunci când apare o infecție

Nu de puține ori anexita este însoțită de o senzație de arsură în ovarul drept. Acest proces inflamator apare în trompele uterine după relații intime. Chlamydia, E. coli, Staphylococcus aureus și alți microbi sunt agenții cauzali. Afecțiunea este însoțită de durere abdominală, care este o senzație de tragere. Disconfortul crește în timpul menstruației și sângerarea însăși devine rarefiată.

În 90% din cazuri, disconfortul la nivelul ovarelor semnalează un proces inflamator sau o boală a apendicelor. Pentru a afla de ce apare acest disconfort, femeia trebuie să consulte un ginecolog. O senzație de arsură la nivelul ovarelor la femei poate semnala prezența unui chist. Această masă apare ca urmare a unei insuficiențe hormonale, a unei inflamații sau a apoptozei.

Cel mai adesea chistul ovarian apare la doamnele care se află în pragul menopauzei sau la femeile aflate la vârsta fertilă. La fetele tinere, apare și o tumoare ovariană, dar este un fenomen rar. Formarea unui chist pe ovarul drept este legată de ciclul lunar.

Prin urmare, fetele care nu și-au început menstruația și doamnele mature, aflate la vârsta menopauzei, practic nu sunt expuse riscului de a dezvolta chisturi, deoarece acestea tind să treacă de la sine. Pacienta putând avea senzații de arsură la nivelul ovarelor timp de câteva cicluri menstruale.

Durere provocată de o sarcină ectopică. Cum să identificați această problemă?

Durerea abdominală inferioară și senzația de arsură sunt semne comune ale sarcinii ectopice. În cele mai multe cazuri, disconfortul este pe o parte și este acut. Senzația de arsură tinde să se accentueze atunci când mergeți sau vă întoarceți corpul.

Ar trebui să faceți o ecografie pentru a afla dacă aveți o sarcină ectopică. Această metodă ajută la aflarea locației embrionului. Singura modalitate de a vă da seama dacă aveți o sarcină ectopică pe cont propriu este să căutați semnele critice. Acestea includ o ruptură a trompei uterine sau a suprafeței ovarului, care este însoțită de hemoragii puternice.

Având în vedere faptul că sângerarea este internă, trebuie să știți că veți suferi de înțepături la ovarul stâng. Semnele unei hemoragii interne includ dureri ascuțite în partea inferioară a abdomenului, slăbiciune, transpirație crescută și piele palidă. În acest caz, ar trebui să consultați un medic.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite