sâmbătă, 19 aprilie, 2025

Ce să faci când te înțeapă inima? Sfaturile medicilor pentru calmarea disconfortului

Tot mai multe persoane se întreabă ce să faci când te înțeapă inima. Durerile și arsurile toracice sunt simptome comune care pot apărea după un efort fizic intens, după o masă sau ca urmare a unor situații stresante. Acest lucru poate indica atât procese destul de inofensive, cât și condiții patologice care pun viața în pericol.

Pe lângă inimă, în cavitatea toracică se află plămânii, stomacul, esofagul, pancreasul, vasele mari, sistemul musculo-scheletic, glandele mamare la femei. Cauza arderii în piept, dacă nu este una episodică, ci regulată sau constantă, trebuie întotdeauna analizată de un specialist pentru a determina metodele corecte de tratament. Durerea toracică este adesea înfricoșătoare pentru oameni, deoarece este asociată imediat cu probleme cardiace. Se crede că disconfortul și durerea din partea stângă a pieptului se datorează unor probleme cardiace.

Ce să faci când te înțeapă inima. Primul ajutor

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți dacă aveți înțepături de inimă este să vă păstrați calmul. Atunci când inima este în repaus, folosește mai puțin oxigen, așa că, dacă se produce o deteriorare a mușchiului cardiac, există mai puține șanse de consecințe grave.

Este important să nu vă mai provocați stresul, așezați-vă dacă sunteți în mișcare, părăsiți o cameră înfundată sau luați aer curat. Pentru a vă ajuta să respirați, desfaceți nasturii de la cămașă sau slăbiți cureaua din jurul taliei. Încercați să respirați adânc sau să tușiți. Acest lucru va crește presiunea asupra inimii și o va face să lucreze mai bine.

Puneți o pastilă de nitroglicerină sub limbă. Dacă durerea nu dispare în 5-7 minute, puneți o altă pastilă sub limbă și solicitați ajutor de urgență. În cazul în care tensiunea arterială este scăzută și există o coordonare deficitară a mișcărilor și a vorbirii, nu trebuie luată nitroglicerină.

Orice durere cardiacă care persistă pentru o perioadă prelungită trebuie tratată imediat. Dacă există antecedente de probleme cardiace este, de asemenea, important să se apeleze la medic. Este important ca persoana să fie în repaus tot timpul, să nu meargă și să nu fumeze. Acestuia i se poate oferi o ceașcă de ceai cald și dulce.

Când trebuie să apelați la un medic? Semnele care îți pot pune viața în pericol

După consultarea cu specialistul, este important să se urmeze recomandările acestuia și să se ia orice medicament prescris. În cazul în care măsurile luate anterior nu ajută, este important să apelați la ajutor de urgență. Acest lucru trebuie făcut cât mai curând posibil, deoarece ajutorul timpuriu poate salva viața persoanei.

Trebuie chemată o ambulanță dacă persoana se plânge de dureri de inimă și și-a pierdut cunoștința. Ritmul cardiac anormal, creșterile tensiunii arteriale, incapacitatea de a respira complet sunt toate semne care necesită asistență medicală imediată. Până la sosirea acestora, nu ar trebui să aruncați niciodată cutiile de medicamente pe care le-a luat pacientul, pentru a vă asigura că medicii înțeleg situația.

Așadar, atunci când te întrebi ce să faci când te înțeapă inima trebuie să știi că simptomul nu anunță mereu o problemă cardiovasculară. Poate fi o boală a coloanei vertebrale, a coastelor, a plămânilor, a organelor abdominale sau o întindere musculară. Este important să se identifice clar natura acestei dureri. Dar în niciun caz nu trebuie să se facă autodiagnosticarea și autotratamentul de către un medic, care, după un set de teste și proceduri de diagnosticare, va prescrie un tratament în funcție de situația individuală a pacientului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite