duminică, 19 mai, 2024

Cât durează durerea de coccis. Remedii la domiciliu pentru a ameliora deranjul

Tot mai multe persoane se întreabă cât durează durerea de coccis. Unii consideră coccisul chiar un rudiment, adică o parte a corpului moștenită de la unii strămoși caudali și absolut inutilă pentru omul modern. Cu toate acestea, coccisul îndeplinește o serie de funcții importante.

De exemplu, ajută la stabilizarea greutății atunci când stați jos. În plus, coccisul susține multe tendoane, mușchi și ligamente care sunt implicate în sistemul genito-urinar și intestinal. De asemenea, de el sunt atașate unele dintre fasciculele musculare ale marelui gluteus maximus, mușchiul care este necesar pentru extensia șoldului. Având în vedere toată această încărcătură funcțională, nu este surprinzător faptul că, uneori, coccisul începe să doară. Sau chiar se face simțit prin accese de durere destul de puternice. Pot exista mai multe motive pentru coccigodnie, așa cum se numește în limbajul științific durerea coccigiană.

Cât durează durerea de coccis. Când trebuie să consultați un medic?

Durerea la nivelul coccisului este rareori periculoasă. În cele mai multe cazuri, dispare de la sine, deși, uneori, după câteva săptămâni sau chiar luni. Dar există situații care necesită atenție medicală.

Consultați imediat un chirurg traumatolog, sau chiar chemați o ambulanță, dacă durerea în coccis apare după o cădere sau un alt impact și este însoțită de amorțeală în partea inferioară a spatelui și a pelvisului, apar vânătăi extinse și disconfort vizibil la mișcare, precum și pierderea coordonării. Multe persoane suferă de o senzație distinctă de furnicături la nivelul coccisului și în zonele înconjurătoare.

Este bine să planificați un consult la un medic generalist sau un chirurg în viitorul apropiat dacă durerea la nivelul coccisului nu dispare timp de o săptămână sau două. De asemenea, este indicat să mergeți la spital dacă durerea se diminuează și pare să dispară, apoi revine sau dacă aveți febră.

Dacă simțiți dureri lombare, lipsă de coordonare, disconfort la îndoirea și dezdoirea picioarelor, constipație trebuie neapărat să mergeți la un consult. Probabil că nu este nimic în neregulă cu dumneavoastră. Dar medicul dumneavoastră ar trebui să vă facă o examinare pentru a exclude boli potențial periculoase.

De ce apare durerea de coccis și ce trebuie să faci cu ea? Cum să reduceți disconfortul la domiciliu

În marea majoritate a cazurilor, durerea coccigiană dispare de la sine. Până la dispariția ei, o puteți ameliora în următoarele moduri. Luați un analgezic fără prescripție medicală. De exemplu, unul pe bază de paracetamol sau ibuprofen.

Aplicați o compresă rece în zona coccisului timp de 10-15 minute. Aceasta poate fi o sticlă de apă caldă sau un pachet de gheață înfășurat într-o cârpă subțire. Încercați să stați mai puțin jos și să vă mișcați mai mult. Folosiți-vă degetele pentru a masa zona din jurul coccisului. Acest lucru va ajuta la relaxarea mușchilor încordați.

Atunci când te întrebi cât durează durerea de coccis trebuie să știi și ce metode ameliorează deranjul. Astfel, dacă sănătatea vă permite, apucați-vă de pilates sau yoga. Aceste tehnici includ exerciții de întindere pentru a ajuta la relaxarea mușchilor din jurul coccisului. De asemenea, după ce a consultat un medic, persoanei i se prescrie repaus la pat timp de câteva zile sau mai mult pentru a se asigura că nu există nici o presiune asupra zonei dureroase și se prescriu, de asemenea, medicamente.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite