luni, 20 mai, 2024

Doi americani au venit special ca să mănânce mici din Piața Obor. Sunt un trend printre turiști!

România prosperă din nou în domeniul turismului. Pe lângă vizitatorii europeni, țara noastră atrage din ce în ce mai mult atenția și americanilor, australienilor sau asiaticilor, care vin atât pe cont propriu cât și în grupuri organizate. Doi americani au venit special ca să mănânce micii mult recomandați din Piața Obor.

Doi americani au venit special ca să mănânce mici, un preparat tradițional al românilor

Cei doi turiști din Statele Unite, Sammy și Tommy, sunt atrași de Transilvania și Delta Dunării, pe care le consideră obiectivele turistice reprezentative ale țării.
Însă, prima dată aceștia au oprit în București, special pentru a merge în renumita piață Obor ca să încerce un fel de mâncare foarte iubit de români.

„Bine ați venit din nou în București. Astăzi vom explora una dintre cele mai mari piețe din București, Piața Obor! Aici găsiți tot felul de lucruri, fructe, legume, dar am venit special că să gustăm un preparat tradițional”.

Plimbăreții Sammy și Tommy au filmat pentru YouTube toate experiențele culinare de care s-au bucurat în Capitală.
Ei au fost surprinși de senzațiile gustative pe care le-au resimțit atunci când au pus prima dată gura pe acest deliciu culinar.

„Sunt foarte suculenți, sunt cumva dulci, caramelizați pe exterior. A meritat așteptarea! Yummm”, au descris aceștia experiența.

Micii din Piața Obor au căpătat notorietate, astfel că mulți bucureșteni recomandă turiștilor să meargă acolo. Administratorii și-au dat seama de potențial și încearcă să atragă prin aspectul coloral al tarabelor cât și prin organizarea a tot felul de concursuri distractive.

Conform Institutului Național de Statistică, 2023 a fost un an mai bun din punct de vedere al numărului de turiști pentru țara noastră, comparat cu aceeași perioadă a anului 2022. Inedit este că acum vin destul de mulți turiști și de pe alte continente. Dacă ieșim în Centrul Vechi, nu este rară ocazia de întâlni grupuri de turiști conduse de ghizi.

„Suntem cu un grup de croazieră, de pe vas de croazieră pe Dunăre, din Germania. Vizitează Bucureștiul apoi plecăm la Fetești, la Dunăre, să-i îmbarcăm”, a explicat Cosmin Moldovan, ghid turistic.

“Sunt multe grupuri de turiști de care vă ocupați în perioada asta?”, a întrebat un reporter.

“Foarte multe, se pare că iunie iulie august vor fi vârful croazierelor pe dunăre. Ei sunt din Germania, Statele Unite, Austria, Australia, Anglia și Franța.”, a răspuns ghidul turistic.

Virginia Lungu, agent de turism de incoming, spune că majoritatea ajung direct în București deoarece aici se află cel mai mare aeroport și este mai facil de ajuns. Însă ei au de obicei pe listă locuri precum Transilvania, își doresc să viziteze Brașovul, Castelul Bran, Sighișoara, Sibiu.

“Există două posibilități, ori cei care au un tur prin toată țara și atunci se întinde undeva pe la 7, 8 nopți, sau turiștii care au mai multe țări în cadrul vacanței și atunci stau în România cam trei nopți aproximativ”, a explicat Virginia Lungu.

În 2023, sezonul estival a debutat precoce pentru turiști, fie ei români sau străini. Reprezentanții Ministerului Turismului din Grecia au precizat că ar fi bine ca oamenii să vină în vacanță încă din mai, iunie, când prețurile sunt mai convenabile, temperaturile mai suportabile iar stațiunile nu atât de încărcate. Cei care au ținut cont de aceste sfaturi, s-au putut relaxa în orașele și stațiunile din Europa încă de la începutul verii.
Doi americani au venit special ca să mănânce mici recomandați de localnicii din Capitală.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite