O tânără a dezvăluit modul prin care sunt atrași turiștii în Thailanda! „Când trăgea de lanț, puiul mă strângea tare!“

O tânără influencer din Australia a fost stupefiată de modul prin care sunt atrași turiștii în Thailanda. Ea a împărtășit într-un videoclip emoționant distribuit în mediul online despre o activitate turistică „cruntă” care se petrece Thailanda, și își imploră urmăritorii să evite participarea la asemenea spectacole.

Rory Eliza, o femeie în vârstă de 21 de ani, a postat un videoclip în care apare înlăcrimată și povestește cum, în necunoștință de cauză, a susținut o activitate inumană prin care se atrag turiști în Thailanda. Tânăra, urmărită de 6,9 milioane de oameni pe Tik Tok, a spus că și-a dorit foarte mult să poată țină în brațe o maimuță în timpul vacanței din Phuket. Aceasta a căutat locuri care i-ar putea oferi această experiență, iar o agenție a ajutat-o în acest sens.

Modul prin care sunt atrași turiștii în Thailanda: Pui de maimuță traumatizați!

Eliza a plătit o taxă de intrare la un show cu maimuțe și de îndată ce ușile s-au deschis a avut un șoc. Aceasta dorește să tragă un semnal de alarmă pentru a împiedica această activitate să mai fie susținută.

„Nu plătiți pentru asta, nu susțineți!”, a transmis femeia.

Australianca regretă că a susținut această cruzime prin plata taxei în bani și și-ar fi dorit să știe dinainte de a merge acolo și a vedea cu propriii săi ochi. Când a luat puiul de maimuță în brațe și-a dat seama cât de speriat este, și că nu a fost tratat corespunzător de cei care ar fi trebuit să aibă grija de el.

„De fiecare dată când tipul acela venea să îl ia de la mine, puiul țipa și sâsâia. De fiecare dată când trăgea de lanțul cu care el era legat la gât, puiul mă strângea și mai tare”, a povestit tânăra, care a mărturisit că a plecat de acolo în lacrimi.

Tânăra a transmis o rugăminte prin care încearcă să-i facă pe ceilalți să conștientizeze că nu este în regulă să participe la astfel de evenimente, deoarece susțin astfel maltratarea unor animale care nu au posibilitatea de a se apară.

„Îmi doresc să fi știut. Și când am dat să ies, mi-au spus «Ne poți da bani să îngrijim maimuțele și să ne ajuți să le întreținem», iar eu am reacționat absolut nu, nu susțin nimic din ceea ce faci aici!”, și-a amintit aceasta.

Tânăra a distribuit ulterior videoclipul și pe Instagram, alături de care a scris o postare extinsă prin care cere să se încheie activitatea „respingătoare, dezgustătoare”.

„Tot ce am vrut să fac era să țin o maimuță în brațe așa cum am văzut pe TikTok. Dar am învățat pe calea cea grea. Nu mai fusesem niciodată în Thailanda și nu eram complet conștientă”, a spus ea.

Reacții contradictorii din partea internauților

În timp ce unele persoane i-au mulțumit că și-a împărtășit experiența și că a prevenit alte persoane din a face o mare greșeală, altele au criticat-o pentru că nu s-a documentat înainte de a merge acolo, fiind cunoscute nenumărate cazuri de prost tratament care au loc în spatele spectacolelor cu animale.

„Mulțumesc foarte mult. Mă voi duce în Phuket și aveam de gând să merg să fac asta. N-aveam idee prin ce trec săracii bebeluși, îmi voi schimba cu siguranță planurile”, a comentat un internaut.

 

„Bine, dar ce te-a făcut să crezi că e corect să plătești pentru a ține în brațe un animal în primul rând? Deci te-ai gândit că o să plătești să ții o maimuță sălbatică în brațe fără a lua în considerare că și acest aspect reprezintă un abuz în sine?” a criticat o altă persoană.

Modul prin care sunt atrași turiștii în Thailanda a afectat-o enorm pe tânără, care s-a implicat în a aduce conștientizare în rândul viitorilor turiști care vor merge în țara exotică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite