luni, 24 iunie, 2024

Dragostea acestor părinți nu are limite! Parcurg cu motocicleta 120 de kilometri pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului lor!

O fotografie a unei familii care merge pe o motocicletă a emoționat internauții și a dovedit tuturor că dragostea unui părinte nu are limite. Ceea ce pare o plimbare obișnuită s-a dovedit a fi o poveste care poate frânge inima oricui. Un cuplu din Thailanda parcurge cu motocicleta 120 de kilometri la fiecare 2 zile pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului lor.

Parcurg cu motocicleta 120 de kilometri pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului lor

Un internaut a zărit un cuplu care mergea cu motocicleta pe drum și a devenit curios când a văzut copilul pe care mama îl ținea în brațe. Acesta era înfășat într-o cârpă care era apoi înfășurată în jurul trunchiului mamei și avea tuburi de oxigen plasate în nas. În spatele motocicletei se afla un rezervor de oxigen care era conectat la băiat. Tatăl copilului cobora să se asigure că rezervorul de oxigen se află la locul său și îl ajusta de fiecare dată când prindea semaforul pe roșu.

După ce postarea făcută de internaut a devenit virală, mai mulți jurnaliști au mers să investigheze situația în detaliu.

Micuțul suferă de o boală pulmonară de la naștere, iar la doar 6 luni a dezvoltat și astm. Starea plămânilor copilului s-a degradat progresiv, ajungând să aibă nevoie de un rezervor de oxigen pentru a putea respira.

Rezervorul de oxigen nu vine la un cost mic pentru familie, cea mai mare parte din venituri sunt cheltuite pentru acesta. Acesta îi costă pe părinți 200 de baht (6,48 USD) și trebuie înlocuit la fiecare 2 zile. Tatăl băiatului câștigă doar 300 de baht (9,72 USD) pe zi și a cheltuit în total peste 100.000 de baht (3.239 USD) pentru tratamentul fiului său.

Familia locuiește în Mae Sai, cel mai nordic district din Chiang Rai, și este nevoită să călătorească 120 km (75 mile) distanță de casa lor, la fiecare 2 zile, pentru a merge la spital să înlocuiască rezervorul de oxigen al copilului lor bolnav.

Tatăl a spus că sunt nevoiți să meargă cu motocicleta, deoarece nu dețin o mașină, iar transportul în comun nu reprezintă o variantă, fiindcă șoferului îi este teamă că rezervorul de oxigen ar putea exploda. Astfel, familia nu a avut o altă opțiune la îndemână, iar singura posibilitate a rămas cea de a parcurge 120 de kilometri cu motocicleta la fiecare două zile, de dragul vieții fiului.

Diagnostic dur primit de micuțul Sasha din Cluj

Altfel, Sasha, un băiețel de 2 ani din Cluj, a fost diagnosticat cu cancer, iar costurile pentru tratament ajung la 50.0000 de euro, mult peste posibilitățile familiei sale.

Sasha are o tumoare canceroasă neuroblastom retroperitoneală stângă, de diferite dimensiuni, localizată într-un loc sensibil, pe vasele de sânge.

Șansa la viață a micuțului Sasha vine din străinătate, unde ar putea fi operat, dar costurile sunt mult peste posibilitățile rudelor și apropiaților săi. El are nevoie de 500.000 de euro și a făcut un apel către inimile oamenilor. Pentru el, orice ajutor, oricât de mic, contează enorm.

„Cu implicarea oamenilor, care vor să ajute cu minimul care dispun, sperăm din tot sufletul nostru să strângem această sumă. Toată această luptă este contra cronometru. Vă rugăm din suflet să ajutați cu orice sumă. Orice ajutor este binevenit”, au spus rudele copilului.

Un cuplu parcurge cu motocicleta 120 de kilometri la fiecare 2 zile pentru a înlocui rezervorul de oxigen al fiului lor.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite