S-a făcut lumină în cazul morții Anicăi Panfile. Autopsia indică o posibilă crimă

În cazul morții Anicăi Panfile a fost efectuată o autopsie care indică o posibilă crimă. Mamă a patru copii, ea și-a găsit sfârșitul în Italia, acolo unde plecase să muncească. Tânăra, în vârstă de 31 de ani, a fost dată dispărută de către partenerul său de viață pe 18 mai 2023.

Femeia de 31 de ani de origine română, care a fost găsită moartă de un pescar, pe 20 mai 2023, la Spresiano (Treviso), în râul Piave, nu a decedat prin suicid. Autopsia efectuată pe 24 mai 2023 a scos la iveală mai multe traumatisme craniene cauzate de un corp contondent.

În plus, medicii legiști au stabilit că victimei nu i-a fost găsită apă în plămâni, ceea ce înseamnă că aceasta era deja moartă când a fost aruncata în râu.

Autopsia indică o posibilă crimă în cazul morții Anicăi Panfile

Odată aflate rezultatele examinării post-mortem, Parchetul din Treviso înclină tot mai mult spre ipoteza crimei. Dosarul este pe mâinile procurorului adjunct Valeria Peruzzo.

Membrii familiei sale spun că aceasta era o femeie fericită, cu o existență liniștită, dar mai presus de atât, avea patru copii în grijă, pe care nu i-ar fi putut lăsa de izbeliște în acest fel.

„Nu am crezut niciodată în ipoteza sinuciderii”, spun aceștia.

În urmă cu cinci ani, Anica se despărțise de primul ei partener, un român care s-a întors să locuiască înapoi țară. Înainte, aceasta a lucrat în bucătăria unui cămin de bătrâni, dar în același timp își rotunjea salariul făcând curățenie prin diferite case. Iar în acea dimineață fatidică de joi, 18 mai 2023, ar fi trebuit să ajungă la o casă din Arcade, unde a plecat cu autobuzul.

Faptul că femeia a ajuns în localitatea aflată la circa 10 kilometri de capitala Marca, este confirmat de unele mesaje pe care aceasta le-a schimbat cu membrii familiei. Acesta este al doilea indiciu care indică spre teoria crimei.

Partenerul ei, Luigi, un italian de 58 de ani, fost șofer de camion, a alertat familia (bărbatul nu locuia cu ea, dar aveau împreună o fiică) și a anunțat dispariția acesteia imediat ce și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

În trecut, aceasta a mai plecat de acasă fără motiv

Românca nu i-a răspuns la mesaje sau la apelurile telefonice, așa că a mers la carabinierii din Treviso, care au dat imediat startul căutărilor. Reacția de alertă imediată a fost dată de faptul că tânăra de 31 de ani avuse în trecut momente în care a plecat de acasă fără motiv și care au coincis cu manifestarea unor intenții suicidale. Dar, în istoricul ei medical nu există internări într-o instituție psihiatrică sau prescripție de tratament psihologic.

Un lucru foarte important de știut este faptul că, în momentul în care a fost găsită, Anica încă avea asupra sa telefonul mobil.

„Vrem adevărul și nimic nu ne va opri până nu îl aflăm. Suntem dispuși să murim pentru a găsi persoana responsabilă de acest lucru oribil. Carabinierii știu totul, trebuie doar să verifice camerele de luat vederi de pe traseul dintre Arcade și Spresiano și ceea ce s-a întâmplat cu adevărat va ieși la iveală”, mărturisesc rudele tinerei mămici.

Procurorul care se ocupă de cazul morții Anicăi Panfile, ar fi schimbat deja dosarul de anchetă, care inițial a fost deschis fără crimă sau suspecți, în omor voluntar împotriva unor persoane necunoscute. Autopsia indică o posibilă crimă, iar iubitul femeii și proprietarul casei în care Anica Panfile făcea curățenie sunt cercetați de anchetatori.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite