marți, 28 mai, 2024

Durere de cap în sarcină – Ce remedii sunt recomandate

Durerea de cap în sarcină poate fi cauzată de diferiți factori, cum ar fi schimbările hormonale, creșterea tensiunii arteriale, stresul, oboseala sau modificările poziției capului. Unele femei pot experimenta dureri de cap în primul trimestru de sarcină, în timp ce altele pot avea dureri de cap mai frecvente în al doilea sau al treilea trimestru.

Cum se manifestă durerile de cap?

Există mai multe tipuri de dureri de cap care pot apărea în timpul sarcinii, cum ar fi migrenele, durerile tensionale și cefaleea inclusă. Migrenele sunt dureri de cap severe și pulsatile, care pot fi însoțite de simptome precum sensibilitate la lumină și sunet, greață și vărsături.

Durerile tensionale sunt dureri de cap moderate și pot fi similare cu cele cauzate de stres sau oboseală. Cefaleea inclusă este o durere de cap care poate fi cauzată de creșterea volumului sângelui în timpul sarcinii.

În cazul în care aveți migrene frecvente sau dureri de cap severe, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative sigure de tratament.

Durere de cap în sarcină – remedii

Există mai multe remedii naturale pentru durerea de cap în sarcină, cum ar fi odihna, exerciții fizice regulate, relaxarea și utilizarea unei perne pentru suportul capului.

Este important să evitați medicamentele pentru durere, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, deoarece acestea pot fi nocive pentru făt. În cazul în care aveți migrene frecvente sau dureri de cap severe, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative sigure de tratament.

Odihna și somnul adecvat sunt esențiale pentru a vă menține sănătatea în timpul sarcinii. În cazul în care aveți dureri de cap, încercați să vă odihniți. Evitați să stați prea mult în fata calculatorului sau televizorului, deoarece acest lucru poate duce la dureri de cap. Încercați să vă relaxați prin yoga, meditație sau tehnici de respirație profundă.

Exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, importante pentru a vă menține sănătatea în timpul sarcinii. Astfel puteti încerca plimbările în aer liber sau înotul. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerii de cap și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Unele femei au descoperit că utilizarea unei perne pentru suportul capului poate ajuta la ameliorarea durerii de cap. O pernă moale poate ajuta să scăpați de presiunea din zona capului și a gâtului. Încercați să dormiți cu o pernă sub cap și sub umeri pentru a vă oferi suportul necesar.

Durerea de cap în sarcină poate fi stopată însă, în cazul în care persistă, ar trebui să vă adresați unui medic specialist.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite