vineri, 12 aprilie, 2024

Cum scapi de punctele de grăsime de pe față. Iată cele mai bune remedii naturiste

Foarte multă lume vrea să știe cum scapi de punctele de grăsime de pe față, acele puncte albe care apar pe pleoape sau pe pomeți. Acestea se numesc millium sau comedoane închise și sunt chisturi mici de keratină care apar în anumite zone ale feței. Deși pot apărea la oricine, cei mai predispuși sunt cei care au pielea foarte grasa sau acnee.

Aceste chisturi de keratină nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate și de fapt, uneori, dispar fără alte semne. Cu toate acestea, dacă doriți să le eliminați din motive estetice, puteți afla în cele ce urmează cum să eliminați punctele de grăsime din jurul ochilor cu unele remedii la îndemâna tuturor.

Cum scapi de punctele de grăsime de pe față

Baia cu aburi este un remediu foarte eficient pentru porii deschiși care conțin grăsimi acumulate. Cu ajutorul acestor băi pot fi reduse straturile de celule moarte denumite chisturi milium, fiind un prim pas pentru a facilita îndepărtarea lor. Pentru a efectua aceste băi cu aburi veți avea nevoie de o oală mare, 5 pahare cu apă și un prosop.

Când ați pregătit cele mentionate anterior, trebuie doar să adăugați cele 5 pahare de apă în vasul de gătit și să-l încălziți până când apa începe să fiarbă și stingeti focul, îndepărtând vasul de pe aragaz. Apoi, trebuie să vă acoperiți întregul cap cu prosopul și să apropiați de aburul care iese din vas între 5 și 10 minute. mai apoi, finalizați tratamentul prin aplicarea unui gel tonic sau facial care conține retinol, o substanță cu proprietăți de curățare care ajută la eliminarea impurităților și celulelor moarte.

Exfolierea punctelor de grăsime din jurul ochilor

Un alt remediu pentru eliminarea celulelor moarte și, prin urmare, îndepărtarea punctelor de grăsime din jurul ochilor este pregătirea unui exfoliant cu următoarele ingrediente:

  • Zahăr – are proprietăți de curățare și exfoliere care ajută la eliminarea pielii moarte a feței.
  • Miere – are proprietăți de hidratare în profunzime a pielii.
  • Lămâia – are proprietăți astringente și antibacteriene excelente, ideală pentru tratarea excesului de grăsime și a punctelor albe din jurul ochilor.

Pentru a face acest exfoliant, trebuie doar să amestecăm într-un castron suc de lămâie, o lingură de miere și o alta de zahăr, apoi vom amesteca totul până când se formează un fel de pastă. Când preparatul este gata, aplicați-l pe toată fața, inclusiv pe pleoape, cu grija însă ca să nu ajungă pe globul ocular. Lăsați-l timp de 15 minute și apoi îndepărtați soluția cu apă caldă. Aplicați acest produs o dată pe săptămână.

Cum preveniți apariția punctelor de grăsime de pe față

Apariția chisturilor milium poate fi prevenită dacă urmați câteva dintre următoarele recomandări. În primul rând, trebuie să folosiți produse cosmetice potrivite pentru pielea dumneavoastră. Dacă aveți piele grasă și folosiți creme foarte uleioase, veți încuraja apariția acestor chisturi.

De asemenea, nu abuzați de soare, deoarece supraexpunerea solară vă poate înfunda porii și, prin urmare, ar putea facilita apariția punctelor de grăsime albe.

În plus, încercați să vă exfoliați pielea de două ori pe săptămână, deoarece, în acest fel, o veți păstra foarte curată. Și nu utilizați machiaj prea dens sau fix dacă pielea este mixtă sau grasă, deoarece puteți bloca mai mult porii dermei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite