vineri, 1 decembrie, 2023

Ce se întâmplă atunci când dormi cu o pernă între picioare. Astfel vei scăpa de durerile articulare și de spate

Puțină lume știe ce se întâmplă în organismul tău atunci când dormi cu o pernă între picioare, însă acest lucru este deosebit de benefic. Pe lângă faptul că te vei relaxa mai bine și o să dormi mai liniștit, vei reuși să ameliorezi și durerile articulare. În plus, dacă vei dormi așa, te vei trezi într-o formă de zile mari și plin de energie.

Este bine cunoscut faptul că atunci când suferi de dureri articulare, îți este foarte greu să găseşti poziţia optimă pentru a dormi. Din fericire, există o soluţie foarte promiţătoare pentru a scăpa de acest chin şi astfel să aveți o noapte mai bună. Așadar, dacă vrei un confort optim pentru a avea un somn odihnitor ai nevoie de încă o pernă, însă nu pentru a o pune sub cap.

Ce se întâmplă atunci când dormi cu o pernă între picioare

De multe ori este recomandat să aşezi o pernă între picioare pentru a te relaxa mai bine şi a dormi mai liniştit. Un astfel de obicei îți va aduce un somn odihnitor pentru a-ţi reîncărca bateriile şi a te trezi în formă. În mod inconştient, unii oameni adoptă posturi nepotrivite care le ameninţă foarte mult odihna şi duc la oboseală semnificativă a doua zi. În rândurile următoare veți regăsi câteva sfaturi pentru a avea un somn relaxant.

În timpul orelor de somn, organismul îndeplineşte anumite sarcini de întreţinere esenţiale sănătăţii tale, legate de reglarea hormonală, controlul temperaturii interne şi actualizarea proceselor cognitive. Prin urmare, regenerarea celulară este imperativă pentru a realiza toate aceste activităţi. Și totuși, atunci când dormim puţin sau prost, blocăm toate aceste procese şi sănătatea noastră ajunge să sufere. Printre cele mai frecvente poziţii pentru dormit, poziţia fetală este cea recomandată de mulţi specialişti în somn.

Cu toate acestea, postura corpului trebuie să fie înclinată spre partea stângă. Acest lucru se aplică în special pentru prevenirea refluxului gastric. Când dormind pe o parte, supărătoarele arsuri la stomac nu ne vor afecta la fel de mult în timpul nopţii. În plus, dacă acest lucru nu este suficient, atunci ar fi mai înţelept să puneţi și o pernă între picioare.

Postura care ameliorează durerile articulare și de spate

Numai că poziţia fetală are un dezavantaj major: coloana vertebrală nu îşi menţine alinierea naturală, ceea ce poate provoca dureri în timpul nopţii. Însă pentru a nu vă perturba somnul, experţii recomanda să puneţi o pernă între picioare. În mod ideal, ar trebui să fie suficient de fermă pentru a le susţine în mod corespunzător şi pentru a preveni rotaţia spatelui inferior.

Acelaşi principiu apare şi în legătură cu capul: îl aşezam pe o pernă pentru a reduce tensiunea gâtului şi pentru a limita riscul de a se apleca noaptea, ceea ce poate duce la contractura cervicală.

Totodată, sciatica şi durerile de spate sunt, de asemenea, consecinţe directe ale lipsei de somn. Anumite poziţii pot pune presiune asupra nervului sciatic, pentru că persoana respectivă s-a răsucit în pat toată noaptea fără a putea dormi liniştit. În cazul în care aveți astfel de probleme, cel mai bine este să dormiţi pe partea în care simţiţi cea mai mică durere. În plus, nu ezita să aşezi o pernă între genunchi pentru a reduce presiunea asupra nervului solicitat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite