vineri, 1 decembrie, 2023

Cafeaua de la tonomat reprezintă un adevărat pericol. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Tot mai multe voci avizate susțin despre cafeaua de la tonomat că reprezintă un adevărat pericol care poate avea efecte nocive asupra organismului. Din nefericire, acest produs este consumat de foarte multă lume, fie că e vorba de elevi, studenți sau muncitori. Totuși, ar fi de preferat ca aceștia să se orienteze către alte alternative, chiar dacă sunt mai scumpe.

Mulți români preferă să bea cafea de la tonomat atunci când sunt pe grabă sau nu au prea mulți bani la dispoziție. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează că băutura poate avea efecte nocive asupra organismului. Cei care vor să își înceapă dimineața cu o cafea sunt sfătuiți să găsească alte alternative.

Automatele sunt o soluție rapidă și ieftină pentru cei care vor să se bucure de băuturi calde la primele ore la dimineții. Aparatele sunt folosite în special de elevi, studenți, dar și de muncitorii care nu își permit să plătească mulți bani pe o băutură din cafenea.

Cafeaua de la tonomat reprezintă un adevărat pericol

Consumatorii nu cunosc riscurile la care se expun atunci când aleg să consume o astfel de băutură. Și aceasta deoarece cafeaua respectivă este un lichid obţinut din pulberi solubile, adică un amestec de E-uri. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică faptul că băutura conţine aplatoxine, substanţe care pot fi cancerigene, și cadmiu, o substanţă la fel de toxică pentru organismul nostru.

Potrivit producătorilor, o cafea de la tonomat conţine pudră de cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate, proteină de lapte, emulgatori, cafea instant şi sare iodată.

Celebra cafea cu lapte (caffe latte) conţine, în majoritatea aparatelor, apă, zahăr, lapte praf semidegresat, zer praf, lactoză, cafea solubilă şi urme de soia. Iar un pahar de capuccino de la automat conţine şi carboximetilceluloză, un agent de îngroşare care este folosit și la producerea hârtiei.

Ce efecte nocive au aceste băuturi asupra organismului nostru

Medicii spun că o cafea de la tonomat se absoarbe de către organism de cinci ori mai greu. Două pahare de cafea pe zi pot duce în timp la formarea de pietre la rinichi. De asemenea trebuie să mai știm și faptul că apa poate sta uneori chiar și o săptămână în aparate, iar acest lucru ne afectează sănătatea.

Nu în ultimul rând, și curăţenia sau igienizarea lasă de dorit în cazul acestor tonomate. Mii de microbi pătrund în corpul nostru zilnic fără să ne dăm seama, dacă igienizarea lor nu se face corespunzător.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite