luni, 25 septembrie, 2023

Remediu naturist pentru ciuperca unghiilor. Cum poți scăpa de această problemă

Pe lângă tratamentele recomandate de medici, poate fi testat și acest remediu naturist pentru a vindeca ciuperca unghiilor. Această problemă este foarte supărătoare însă are și conotații inestetice, mai ales în sezonul cald. Din fericire, putem scăpa de acest inconvenient cu ajutorul a două ingrediente banale, care se găsesc în orice casă.

Această problemă de sănătate, numită și onicomicoză, este provocată de proliferarea excesivă a dermatofitelor sau a drojdiilor. Această infecție comună a unghiei se manifestă inițial ca o pată albă sau galben-maronie sub vârful unghiei de la mâini sau de la picioare. Pe măsură ce infecția fungică avansează, unghia se poate decolora, se poate îngroșa și se poate desprinde.

Remediu naturist pentru ciuperca unghiilor

Principala cauză a ciupercii unghiei este contactul direct cu obiecte contaminate, precum podelele sau încălțările murdare. Această infecție poate avea la bază și slăbirea sistemului imunitar sau transpirația excesivă. Există extrem de multe cauze care provoacă infecţii la picioare şi unghii, iar vară când purtam sandale, acestea sunt foarte inestetice.

De asemenea, persoana care are această infecţie poate să infecteze şi alte persoane. Dacă ai observat semne de infecţie, trebuie să iei măsuri imediat, înainte să se extindă. Vei putea face acest lucru foarte uşor, întrucât ciuperca care cauzează această infecţie este foarte sensibilă la bicarbonat de sodiu şi oţet.

În general, ciuperca unghiei nu constituie o boală gravă, însă poate modifica culoarea, textura și forma unghiilor. Printre tratamentele naturiste pentru care putem opta se evidențiază acest remediu pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul previne răspândirea ciupercii, iar oţetul o elimină definitiv.

Acest remediu se prepară foarte ușor. Se pune un litru de apă caldă într-un vas şi se adaugă 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Se amesteca până când se dizolva bicarbonatul şi se ţin picioarele în amestec timp de 15 minute. Se repeta procedura, schimbând apa şi bicarbonatul şi adăugând 200 ml de oţet. De data aceasta se ţin picioarele 10 minute în amestec. Se repetă procedura timp de 10 zile.

Recomandări pentru cei care au ciuperca unghiilor

Mai mult, se recomandă schimbarea şosetelor după fiecare procedură în caz că această ciupercă a rămas în şosete. De asemenea, trebuie însă să avem o igienă adecvată. Iar pentru a modifica mediul de care ciupercile au nevoie pentru a se dezvolta, igiena picioarelor este indispensabilă.

Totodată, taie unghiile regulat și ține-le la înmuiat zilnic, timp de 15-20 de minute, în apă caldă. De asemenea, dacă folosești un unguent, usucă-le înainte de a aplica crema respectivă. Trebuie știut faptul că dacă îți ții unghiile tăiate, se poate reduce presiunea și durerea pe care le simți.

Însă, pentru a scurta suferința și pentru a scapă de ciuperca unghiilor, sfatul principal este vizita la medicul dermatolog. Doar acesta poate recomanda un tratament care este eficient.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite