vineri, 14 iunie, 2024

Lovitură uriașă pentru DGA! Un comisar șef, reținut de DNA pentru trafic de influență

Lovitură uriașă pentru Direcția Generală Anticorupție, după ce un comisar șef a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență. Radu Andronache este acuzat că ar fi cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări la Spitalul Județean Târgoviște. Comisarul a fost prezentat miercuri, 22 februarie 2023, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comisarul șef de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat că ar fi comis două infracțiuni de trafic de influență.

Un comisar șef, reținut de DNA pentru trafic de influență: A luat 2.000 de euro pentru a interveni pentru angajarea unei persoane

Comisarul șef de poliție din cadrul DGA Radu Andronache a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost acuzat că ar fi cerut în total 20.000 de euro șpagă pentru a facilita angajări în cadrul Spitalului Județean Târgoviște și Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Radu Andronache, ce deținea funcția de comisar șef de poliție în cadrul DGA, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

sediul DGA
Radu Andronache este acuzat că ar fi cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări la Spitalul Județean Târgoviște

Procurorii DNA  au precizat în ordonanță că Radu Andronache ar fi pretins, în perioada aprilie – mai 2021, de la o persoană suma de 10.000 euro pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București. Din suma cerută, inculpatul ar fi primit doar 2.000 de euro.

Radu Andronache a pretins banii pentru a interveni pe lângă persoane din cadrul Consiliul Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște pentru angajarea unei persoane și pe urmă pentru definitivarea pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

 

sigla DNA
Procurorii DNA – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Radu Andronache, ce deținea funcția de comisar șef de poliție în cadrul DGA, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență

A promis și angajarea soției celui care i-a dat șpagă

De asemenea, inculpatul este acuzat că în perioada aprilie – mai 2021 și iunie 2022 ar fi cerut șpagă suma de 10.000 euro pentru a interveni pentru angajarea definitivă a soției celui care i-a dat banii pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Din suma cerută inițial de către comisarul șef de poliție din cadrul DGA, Radu Andronache nu ar fi primit decât 8.000 de euro, în trei tranșe.

„Precizăm că, ambele «promisiuni» ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, au precizat procurorii DNA în ordonanța de reținere.

Radu Andronache, un comisar șef, reținut de DNA pentru trafic de influență a fost prezentat miercuri, 22 februarie 2023, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite