Director la ADS, reținut de DNA! Ar fi cerut o mită de 350.000 de euro

Marius Ionel Nuță, director la ADS, a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. Acesta deținea funcția de director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului. Acesta ar fi cerut 350.000 euro unui afacerist pentru a-l ajuta să câștige un contract.

Director la ADS, reținut de DNA!

Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit ordonanței procurorilor, în perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, Marius Ionel Nuță, director în cadrul ADS, ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri, suma totală de 350.000 euro. Banii ceruți de șeful din cadrul ADS ar fi fost pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat în comuna giurgiuveană Băneasa, sat Pietrele.

Tot pentru acești bani, Marius Ionel Nuță i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În aceste condiții, omul de afaceri i-ar fi dat directorului Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Inculpatului Nuță Marius Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, spun procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Comisar șef, reținut de DNA

Altfel, un comisar șef a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență. Radu Andronache este acuzat că ar fi cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări la Spitalul Județean Târgoviște. Comisarul a fost prezentat miercuri, 22 februarie 2023, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comisarul șef de poliție din cadrul DGA Radu Andronache a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost acuzat că ar fi cerut în total 20.000 de euro șpagă pentru a facilita angajări în cadrul Spitalului Județean Târgoviște și Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Radu Andronache, ce deținea funcția de comisar șef de poliție în cadrul DGA, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

În cazul lui Marius Ionel Nuță, director la ADS, reținut de DNA, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite