luni, 13 mai, 2024

Care este procedura în cazul unei intervenții de implant mamar? Iată cum decurge prima consultație și recuperarea – VIDEO

Dacă ești curioasă care este procedura în cazul unei interventii de implant mamar, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare te invităm să descoperi cum decurge prima consultație și recuperarea după o operație de augmentare mamară.

În ultimii ani, implantul mamar a devenit a devenit tot mai căutat în rândul femeilor care își doresc un bust proeminent și atrăgător. Din fericire, grație controalelor la care sunt supuse reprezentantele sexului frumos înainte de a ajunge pe masa de operație, au fost depistați mai mulți noduli, cancerigeni sau nu, care au putut fi tratați sau extirpați la timp.

Operația de implant mamar se efectuează, de obicei, sub anestezie generală și durează între 60 și 90 de minute. Intervenția presupune efectuarea de incizii parțiale în mamelon, areolă sau sub sân, prin care se introduc pachete de implanturi. Pachetul de implant poate fi așezat între țesutul glandular și stratul muscular sau sub stratul muscular.

Care este procedura în cazul unei intervenții de implant mamar?

În timpul primei consultații pentru implanturi mamare, medicul tău te va întreba despre așteptările pe care le ai. Poți adresa întrebări despre ceea ce crezi că este important despre acest implant de silicon, forma și dimensiunea protezei și recuperarea postoperatorie. De regulă, pacienții oferă informații despre starea lor medicală, posibilele tratamente și antecedentele familiale de cancer de sân.

În plus, se examinează sânii, calitatea pielii, dimensiunea sânilor, poziția și dimensiunea areolei, dar și pliurile. Apoi, se trece la vizualizarea felului în care urmează să arate sânii după operație. Astfel, pentru măririle de sân există o trusă cu implanturi de probă dimensionate pe diferite volume, pacienta îmbracă un sutien și pune în interiorul acelui sutien diferite mărimi de implanturi. Se îmbracă cu un tricou mulat pe deasupra și se privește în oglină și decide dacă așa i-ar plăcea să arate sau nu.

„Pentru măririle de sân există o trusă cu implanturi de probă dimensionate pe diferite volume, pacienta îmbracă un sutien și pune în interiorul acelui sutien diferite mărimi de implanturi. Se îmbracă cu un tricou mulat pe deasupra și se privește în oglină și spune: „Așa mi-ar plăcea”. Ridicările de sân, cum s-ar spune în limbaj popular, pexiile mamare pot fi cu micșorarea volumului total al sânului, cu păstarea volumului sânului sau cu mărirea volumului sânului. Dacă sunt întruna din primele două situații, e mai greu de modelat, dar poți arăta imagini ale unor cazuri anterioare, asemănătoare. Iar dacă avem nevoie de o ridicare de sân cu mărirea sânului, putem aplica un implant mamar și facem același tip de simulare ca și pentru o augmentare mamară normală.”, a declarat dr. Andrei Lazăr, medic primar chirurgie plastică și estetică, pentru BZI LIVE.

Cât durează recuperarea după o intervenție de implant mamar? Reguli esențiale de urmat

După operație, pacienta este transferată în camera de recuperare. Odată ce implantul este plasat sub mușchi, este posibil ca aceasta să simtă dureri musculare în zona respectivă. Durerea scade pe măsură ce mușchii se întind și se relaxează. Pacienta poate pleca acasă în câteva ore după operație, de preferat însoțită de o altă persoană.

În primele 3-5 zile, este posibil să se confrunte cu un oarecare disconfort, durere și umflare a sânilor, neplăceri declanșate de edemul postoperator. Adesea, medicii prescriu o varietate de medicamente pentru a controla durerea. De asemenea, la locul inciziei poate fi observată și o ușoară sângerare. La aproximativ 7 zile de la operație, durerea scade semnificativ în intensitate, dar senzația persistă încă o perioadă de timp (câteva săptămâni).

În perioada de după intervenția de implant mamar, nu este recomandat ca persoana să se angajeze în activitate fizică prelungită, ridicare de greutăți, activitate fizică intensă, activități sportive sau muncă fizică intensă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite