vineri, 19 iulie, 2024

Operații estetice efectuate la domiciliu de o tânără de 23 de ani fără studii medicale. Sute de femei și-au dorit să devină mai frumoase dar au iești mutilate de la intervenție

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru conduită profesională ilegală și agresiune după ce o tânără de doar 23 de ani a injectat acid hialuronic în buzele mai multor fete fără a avea studii în domeniu. Fetele au ajuns la spital după aceste proceduri neautorizate.

Polițiștii au efectuat marți o percheziție la domiciliul din București a fetei. Se presupune că infracțiunile au avut loc în Sectorul 4 începând cu luna ianuarie a anului 2022. Polițiștii au spus că inculpata efectua în medie trei intervenții pe zi, solicitând de la cliente câte 600 de lei pentru fiecare.

Operații estetice efectuate la domiciliu fără studii în domeniu. Declarațiile șocante ale victimelor

„Am simţit că-mi pune prea mult acid în partea din dreapta. A zis: păi ai buzele strâmbe. Ba nu, nu le am. Şi a zis: lasă că vedem la sfârşit. Şi la sfârşit, nu vă exagerez. Aveam buza într-o parte. Era oribilă. M-am dus acasă şi am văzut că într-o parte erau maro, într-o parte erau albe pentru că nu îmi mai circula sângele,” este declarația Ralucăi, victima doctoriței.

Tot Raluca a spus că după intervenția efectuată de tânără de 23 de ani, aceasta a fost nevoită să apeleze după ajutorul unor specialiști de la o clinic profesională. Doctorii au reușit să topească tot acidul din buzele fetei.

„Mi-au zis de la clinică, că dacă mai stăteam trei zile făceam necroză. 1.200 de lei în total, am dat la ea,” a menționat Raluca.

Prin mâna falsei doctoriţe care efectua zilnic câte trei intervenții au trecut sute de fete, încântate de preţurile mici ale intervenţiilor. Pretinsa esteticiana își desfășura activitatea intr-un apartament obișnuit.

Falsa esteticiană îşi promova activitatea pe internet. Toţi vecinii ştiau că are un cabinet fix unde locuia. Anchetatorii au găsit în apartament seringi, sticle cu acid hialuronic şi alte ustensile pe care le folosea la intervenţiile chirurgicale. Tânăra a fost dusă direct la audieri. În plus, medicii specialişti spun că în ultima perioadă au primit zeci de paciente cu probleme după astfel de intervenţii.

Tânăra a fost reținută și este cercetată sub control judiciar

„La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă,” se arată în comunicatul autorităților.

În urma perchezițiilor, suspecta a fost audiată. În plus, au fost identificate și ridicate mai multe obiecte sanitare și 3.800 lei de proveniență neverificată, precum și alte câteva obiecte de interes. În timpul verificărilor, au fost identificate și două tinere, de 18 și 22 de ani, care au beneficiat de mai multe ori de intervențiile efectuate de suspectă. În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Cercetările despre operațiile estetice efectuate la domiciliu fără studii în domeniu continuă. Iar polițiștii din cadrul Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sunt în căutarea mai multor probe care demonstrează practica neautorizată a tinerei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite